Portugalska Santa Clara previsoka ovira za Olimpijo

Evropa 12. Avg 202120:00 > 13. Avg 2021 7:33
Napadalcem Olimpije proti Santa Clari ni šlo. Foto: Uroš Skaza

Olimpija je izgubila tudi drugo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti portugalski Santa Clari. V Stožicah je bilo 1:0 za goste, skupno pa 3:0. Po porazu na Norveškem z 1:6 pa so povsem drugačno podobo v isti fazi tekmovanja prikazali nogometaši Domžal. Proti Rosenborgu so ob polčasu vodili z 1:0, potem pa izgubili z 1:2.

Santa Clara je bila boljši tekmec na drugi tekmi proti Olimpiji. Pripravili so si več priložnosti, dosegli pa tudi edini zadetek na tekmi. V 72. minuti ga je zabil rezervist Rui Costa in dokončno pokopal upe Ljubljančanov. Napad Olimpije ni stekel, vedno je zmanjkala zadnja podaja. Vseeno je Aldair sicer dosegel zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Napadalcem Olimpije proti Santa Clari ni šlo. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Domžale po vodstvu izgubile in izpadle

Domžalčani so se že pred tekmo vdali v usodo, saj so vedeli, da po porazu z 1:6 proti Rosenborgu na Norveškem pred tednom dni prav veliko možnosti za napredovanje nimajo. Kljub temu so se od Evrope poslovili na dostojen način in, sploh v prvem polčasu, igrali zelo dobro. Prišli so celo do vodstva, potem ko je v polno meril izkušeni Matej Podlogar.

Gol Domžal:

Ob polčasu je v ekipi Rosenborga prišlo do kar treh menjav, to pa se je poznalo tudi na igrišču. Norvežani so zabili dva gola, drugega v zaključku tekme, prišli do preobrata in Domžale premagali še drugič. Tudi domači nogometaši so bili nevarni, prečko je stresel mladi Enes Alić, ki je zadel že na prvi tekmi na Norveškem.

Nadaljujeta le Kurtić in Gnezda Čerin

V tretjerazrednem evropskem tekmovanju so v akciji tudi nekateri slovenski legionarji. Klub enega, nekdanjega člana Domžal Matije Roma, Kolos, je v torek po enajstmetrovkah izpadel proti Šahtarju Karagandiju.

Damjan Bohar in Mario Jurčević sta z Osijekom izpadla proti CSKA iz Sofije, Dejan Trajkovski je isto usodo s Spartakom iz Trnave doživel proti Maccabiju iz Tel Aviva. Rijeka Adama Gnezde Čerina je doma nadigrala Hibernian, RFS Žige Lipuščka pa je minimalno izpadel proti Gentu. Paok Jasmina Kurtića je doma pripravil preobrat in izločil Bohemian.

Konferenčna liga, 3. krog kvalifikacij

Torek

Domžale – Rosenborg 1:2 (1:0) /1:6/
Strelci: 1:0 Podlogar 34., 1:1 Holm 48., 1:2 Vecchia 86.

Šahtar Karagandy – Kolos Kovalivka 3:1 (0:0, 0:0) – 11 m 0:0
Matija Rom ni igral za Kolos.

Četrtek

Olimpija – Santa Clara 0:1 /0:3/

Paok – Bohemians 2:0 /3:2/
Jasmin Kurtić je za Paok igral do 73. minute.

RFS – Gent 0:1 /2:3/
Žiga Lipušček je za RFS odigral celo tekmo.

Maccabi Tel Aviv – Spartak Trnava 1:0 /1:0/
Dejan Trajkovski pri Spartaku obsedel na klopi.

Rijeka – Hibernian 4:1 /5:2/
Adam Gnezda Čerin je za Rijeko igral do 66. minute.

Osijek – CSKA Sofija 1:1 /3:5/
Damjan Bohar je pri Osijeku igral od 66. minute naprej, Mario Jurčević za Osijek ni nastopil.

*// skupni izid

Komentari

Vaš komentar