Koprska bes in jeza: To je kraja, velika kraja

Nogomet 12. Maj 202422:15 > 22:16 6 komentarjev
Ante Guberac
Ante Guberac. Foto: Aleš Fevžer

V taboru Kopra vre. Kanarčke je močno razhudil sodniški kriterij na tekmi s Celjem, ki jim je po njihovem mnenju odnesel prepotrebne točke.

Nogometašem Kopra ni zmanjkalo prav veliko, da bi pokvarili slavje Celjanov, ki so pred svojimi navijači dvignili lovoriko za najboljšo ekipo sezone 2023/2024.

Grofje so na koncu slavili z 2:1, v taboru Kopra so prepričani, da so škarje in platno domače zmage tokrat v rokah držali sodniki, na čelu z Martinom Matošo. Svojega nezadovoljstva gostje niso niti malo skrivali.

“Ne samo, da sem nezadovoljen, ampak sem jezen. V mojih očeh smo dobili dva zelo, zelo sporna zadetka. V vsej naši želji in borbi se ne moremo počutiti drugače kot jezni,” je po tekmi vrelo iz navadno zelo mirnega Bogatinova.

Drugi gol Celja

Koper se je na dvoboju s Celjem pokazal v dobri luči, strateg kanarčkov pa poudarja, da so njegovo ekipo ‘presekale’ ravno napačne sodniške odločitve.

“V prvih dveh napadih bi lahko dvakrat zadeli, to je bil naš načrt, da jih presenetimo. Nismo zadeli, celo nasprotno, zaostajali in lovili rezultat. Ko smo bili celo mi tisti, ki smo bolj resno napadali drugi gol, so znova spregledali drugi rumeni karton. Ne vem, kaj povedati. Težko je reči karkoli drugega kot to, da sem izredno jezen,” svojega nezadovoljstva nad sojenjem ni skrival Oliver Bogatinov.

Guberac: To je kraja, velika kraja

Besni očitno niso samo akterji ob igrišču, ampak tudi v klubski upravi. Koper je namreč v javnost poslal sporočilo, v katerem opozarja na napake sodnika Martina Matoše. Predsednik kluba Ante Guberac je bil ob tem zelo neposreden.

“Doživeli smo krajo, veliko krajo. Prepričan sem, da za odločitvami sodnika stoji nekdo v ozadju, saj je težko verjeti, da glavni sodnik na eni tekmi naredi tri tako velike napake. Na tekmi, ki nam je pomenila veliko, saj si želimo prvenstvo končati na 4. mestu. Bili smo oškodovani. S Koprom nihče ne bo tako ravnal,” je v klubski izjavi za javnost sporočil prvi mož kanarčkov in pozval, naj zadeve preverimo tudi v naši nogometni oddaji Pod prečko.

Sojenje je bilo preprosto nepravično

Svojemu trenerju in predsedniku je pritrdil tudi kapetan Matej Palčič. Branilec Kopra se ni mogel izogniti občutku, da sodniške presoje tokrat niso bile enakovredne.

“Ustvarjali smo si priložnosti, lahko bi dosegli kakšen gol več in odnesli točko. Po mojem mnenju sojenje ni bilo pravično in Celjani so zmagali. Tri minute so gledali posnetek pri drugem zadetku. To vse pove. A zdaj moramo to pozabiti, čaka nas tekma z Mariborom, za katero vemo, kaj prinaša,” je po tekmi za kamere Sportkluba povedal Palčič.

Vse dvomljive sodniške situacije v 35. krogu Prve lige Telemach bomo kot vselej (tudi brez pozivov akterjev, naj to storimo) z našim sodniškim strokovnjakom Damirjem Skomino pokomentirali v ponedeljkovi oddaji Pod prečko. Naša gosta bosta trener Maribora Ante Šimundža in nekdanji nogometaš Olimpije in Maribora Dejan Djuranović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje