Koper res prodaja “pol” ekipe? Ivica Guberac odgovarja …

Nogomet 23. Avg 202220:00 > 20:04
Foto: Uroš Skaza

Letošnje poletje zanj pomeni veliko prelomnico. Ivica Guberac je s koncem lanske sezone nogometne čevlje obesil na klin in se preselil v pisarne obalnega prvoligaša. Njegovi načrti za prihodnost so zelo ambiciozni, trenutno pa ima veliko dela predvsem s predstavniki tujih klubov, ki se zanimajo za najvidnejše posameznike Kopra. A Guberac poudarja, da razprodaje ekipe v tem poletju nikakor ne bo.

Čeprav je pred nekaj meseci Ivica Guberac sklenil svojo dolgoletno nogometno pot, se niti za trenutek ni ločil od športa, v katerega je vpet celotno življenje. Ambiciozen je bil kot nogometaš, še bolj ambiciozen pa se zdi po selitvi v pisarne, ko je prevzel funkcijo pomočnika športnega direktorja Kopra Oliverja Bogatinova. Pod vodstvom izkušenega nogometnega funkcionarja sestavlja mozaik nove koprske sezone in se hkrati pripravlja na to, da sam prevzame vajeti v aktualnem pokalnem prvaku.

“V klubu skrbijo za to, da ne stopim takoj v prevelike čevlje. Tu sta Oliver Bogatinov in moj oče, sam pa sem v fazi učenja. Odločitve sprejemamo skupaj. V bodoče pa, to ni skrivnost, si želim zadeve voditi sam. Nogomet je moje življenje, zdaj se želim dokazati tudi v pisarnah. A počasi, učim se in ko bom pripravljen, želim postati prvi odločevalec, alfa in omega kluba,” prve mesece nove kariere opisuje Ivica Guberac.

Foto: Jure Banfi

Razprodaja v Kopru? Absolutno ne.

Ekipa Kopra, ki je lani navdušila nogometno Slovenijo, se je v letošnji sezoni precej spremenila. Od nosilcev so poleg upokojitve Guberca odšli Lamine Colley, Karlo Bručić in Ivan Borna Jelić Balta, danes jim je v tujino sledil še Žan Žužek, ki v italijanski drugi ligi podpisal za Bari. Čeprav so klubom zanimivi še nekateri koprski nogometaši, Guberac obljublja, da razprodaje ekipe ne gre pričakovati.

Žužek odhaja, a odšli so tudi nekateri drugi nogometaši, pa smo zanje poiskali ustrezne zamenjave. Morda fantje niso tako izkušeni, kot je bila lanska ekipa, ampak gradimo dolgoročno. V nogometu stvari potrebujejo svoj čas, gradimo na mladih, moj pogled pa je takšen, da je ekipa še bolj perspektivna, kot je bila lani. Razmišljamo o prihodnosti.”

“Kar se tiče razprodaje ekipe, ki se omenja v medijih, naj takoj povem, da je naprodaj samo še Kaheem Parris. A tudi tu še čakamo na ponudbo, ki nas bo zadovoljila. Kar se tiče ostalih, predvsem Luke Vešnerja Tičića, za katerega vlada precej zanimanja, prodaja trenutno ne pride v poštev. Tudi letos imamo v domačem prvenstvu najvišje ambicije in za to potrebujemo kvaliteten ter tudi dovolj širok kader. Trenutno pa sem prepričan, da imamo ekipo, ki spada v vrh slovenskega nogometa,” je prepričan dolgoletni kapetan kanarčkov.

Za Luko Vešnerja Tičića se v teh dneh najresneje zanima dunajski Rapid.

Parris je sicer naprodaj, a za milijonsko odškodnino

Ko je govora o Kaheemu Parrisu, ni skrivnost, da je Jamajčan že nekaj časa zanimiv tujim klubom. V zadnjem obdobju se je precej omenjalo zanimanje švicarskega Basla, ki naj bi na naslov kluba z Bonifike tudi že poslal prvo uradno ponudbo. Kakšna bo torej prihodnost krilnega napadalca? Guberac odgovarja.

“Parris je bil že lani tržno zelo zanimiv igralec. Konkretne stvari pa se dogajajo v tem poletju. Dobili smo nekaj uradnih ponudb zanj, a te niso dosegle naših zahtev, zato smo jih zavrnili. Klub je zanj postavil ceno, od katere ne bomo odstopali. Tu ne bomo podlegli pritiskom menedžerjev in drugih klubov, ne morejo biti oni tisti, ki nam postavljajo pogoje ter diktirajo ceno. Mi smo vložili v Parrisa, mi skrbimo za njegov razvoj in zato bo naša beseda tista, ki bo na koncu štela pri njegovem prestopu.”

Ivica Guberac si želi s prestopom Parrisa pošteno napolniti koprsko blagajno.

Ker so v tem prestopnem roku Koprčani pridno zapolnjevali mesta, ki so ostala izpraznjena po odhodu Bručića (Pavlović in Šimčak), Colleyja (Kolobarić) in Jelića Balte (Correia, Benedičič), se poraja tudi vprašanje, ali imajo v vodstvu obalnega prvoligaša že pripravljen odgovor na morebiten odhod Kaheema Parrisa.

“Mislim, da bo za Parrisa do konca prestopnega roka prišla še kakšna zelo konkretna ponudba. Dviguje se iz tekme v tekmo, na derbiju z Olimpijo so ga spremljali številni ogledniki in navezali smo nekaj novih stikov ter odprli nova pogajanja. Če pride do prestopa, moramo najti zamenjavo zanj. Pa ne samo to, želimo si pripeljati še enega napadalca, z odhodom Žužka pa še enega centralnega branilca. Če najdemo kvalitetnega posameznika, bi si želel še dodatno okrepiti tudi mesto obrambno naravnanega vezista,” koprske ambicije na nogometni tržnici razkriva naš sogovornik.

Januarja bo Koper dobil najmočnejšo okrepitev v Sloveniji

A tista prava, težko pričakovana okrepitev za Koprčane prihaja januarja. Govora je seveda o Maksu Barišiću, ki se po marčevski poškodbi kolena počasi vrača na nogometne zelenice. Trenerju Zoranu Zeljkoviću naj bi bil nogometaš, ki je lani navdušil slovensko nogometno javnost, na voljo v drugem delu sezone.

“Maksa res nestrpno čakamo. Vemo, kaj pomeni za ekipo. Je zmagovalec, vodja na igrišču. Sam sem ga še kako pogrešal predvsem na evropskih tekmah, kajti vem, da bi bilo z njim na igrišču vse drugače. Ampak takšno je življenje, Maksa na žalost ni bilo z nami, iskreno pa verjamem, da se bo vrnil takšen, kot ga poznamo oziroma še močnejši.”

Koper bo z vrnitvijo Barišiča v drugem delu sezone še precej nevarnejši tekmec za visoka mesta v Prvi ligi Telemach.

“Ni skrivnost, da se z njim pogovarjamo o novi dveletni pogodbi. Januarja bo Koper dobil najmočnejšo okrepitev v Sloveniji. O njegovi kvaliteti ni potrebno izgubljati besed in verjamem, da bo še naprej dokazoval, za kakšnega igralca gre. V dresu Kopra, seveda,” v svojem slogu pogovor zaključuje Ivica Guberac.

Komentari

Vaš komentar