Kous iz Turčije iskreno o turbulentnih tednih za Muro

Nogomet 25. Jan 202217:00 0 komentarjev
Žiga Kous, foto: Jure Banfi

V ponedeljkovo oddajo Pod prečko, prvo v letu 2022, se je z juga Turčije oglasil kapetan branilcev naslova Žiga Kous. Spregovoril je tudi o zahtevah novega trenerja Damirja Čontale in vseh spremembah, ki so se v zadnjih tednih zgodile v Murski Soboti.

“Vemo, zakaj smo prišli v Turčijo, da si ustvarimo bazo za nadaljevanje prvenstva. Vreme nam gre na roko in upam, da bo tako tudi ostalo,” je preden je legel v posteljo dejal Žiga Kous, ki se ni zavedal, da ga zjutraj čaka veliko (belo) presenečenje.

Prvič po 29 letih je namreč v Beleku padel sneg in prekril tudi nogometna igrišča ter tako za en dan prekinil aktivnosti na travnatih površinah.

Kapetan Prekmurcev je spregovoril tudi o turbulentnih tednih, ki jih je v zadnjem obdobju povzročila menjava trenerja. Anteja Šimundžo, ki si je v štirih letih in pol pridobil status klubske legende, je zamenjal njegov pomočnik Damir Čontala.

Sledile so še prodaje dveh ključnih nogometašev, Žana Karničnika in Amadeja Maroše. “Več ali manj smo to vsi skupaj že pričakovali. Vsi od trenerja do Žana in Amadeja so si to zaslužili, da naredijo nov korak v svojih karierah. Življenje gre naprej, dobili smo odličnega novega trenerja, rezultati bodo pa pokazali, kako bo šlo naprej. Vsi vemo, kaj je bil Ante.”

Kous je z gledalci delil tudi pravilno izgovorjavo imena novega trenerja črno-belih, sicer pa si celoten pogovor s Kousom, ki se je za Sportklub javil iz svoje hotelske sobe v Beleku, pogledate v videu.

Vklop Kousa iz Turčije v oddajo Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!