Teden dni pred El Clasicom upor v Barceloni

La liga 19. Okt 202012:06 > 12:10
REUTERS/Juan Medina

V soboto nas od 16:00 naprej V ŽIVO na SK 1 čaka eden in edini El Clasico, ko bo Barcelona v 7. krogu La lige gostila El Clasico. Oba španska velikana epski obračun pričakujeta po prvem prvenstvenem porazu v novi sezoni.

Sportklub Slovenija

Povezano

Najprej je Cadiz sredi Madrida šokiral Real, nato je na gostovanju pri Getafeju nepričakovano brez točk ostala še Barcelona. Za nameček imajo v Kataloniji vse hujše finančne težave, ki so posledica različnih omejitev povezanih z novim koronavirusom. Vodilni možje Barcelone so nekaj finančnega primankljaja poskušali pokriti z vnovičnim znižanjem plač igralcem, vendar tovrstna ideja ni naletela na dober odziv. Ekipa se je uprla upravi in na njen naslov tudi naslovila pismo

Španski mediji poročajo, da so vsi igralci proti novemu znižanju plač za 30 odstotkov (klub naj bi razliko vrnil, ko se bodo stvari vrnile v normalo, gledalci pa na stadione), zgolj Marc Andre Ter Stegen, Clement Lenglet in Frenkie de Jong naj bi se menda strinjali z novimi varčevalnimi ukrepi, saj bi v tem primeru marsikateri zaposleni v klubu obdržal svoje delo. Kako bodo negotove razmere vplivale na igro Barcelone, bomo videli že v torek, ko Katalonce v 1. krogu Lige prvakov čaka obračun s Ferencvarošom slovenskega reprezentanta Mihe Blažiča (V ŽIVO na SK 1) ter seveda prihodnji konec tedna na El Clasicu (sobota, 16:00 V ŽIVO na SK 1).

Sportklub Slovenija