Barca že ima načrt za naslednji prestopni rok

La liga 5. Nov 20208:44 > 8:47
Getty Images

Vodstvo Barcelone naj bi na velikem sestanku, na katerem je bila glavna tema nakup novih igralcev, trenerju Ronaldu Koemanu pojasnilo, da v klubu ni denarja za velike prestope v naslednjem prestopnem roku.

Sportklub Slovenija

El Mundo Deportivo piše, da je glavni cilj Barcelone v januarju pripeljati Erica Garcio iz Manchester Cityja in Memphisa Depayja iz Lyona. Katalonci bi oba igralca naslednje poletje lahko pripeljali brezplačno oziroma januarja za veliko nižjo odškodnino.

Načrt Barcelone v prihodnjih osmih mesecih bo ves čas vzdrževati kontakt z agenti Garcie in Depayju ter jih dnevno prepričevati, da bosta oba igralca imela pomembno vlogo v ekipi. Obenem se v Kataloniji nadejajo, da bosta City in Lyon raje izbrala januarsko prodajo ob nekoliko nižji odškodnini, kot da bodo tvegali, da bi poleti odšla brezplačno.

Depay je za Lyon v letošnji sezoni na devetih tekmah dosegel pet zadetkov in tri podaje, Garcia pa je še vedno rezerva pri Pepu Guarioli. Slednji odlično pozna razmere v Barceloni, saj je bil v klubu v vseh mlajših selekcijah do leta 2017, ko je odšel na Otok v zameno za milijon in sedemseto tisoč evrov odškodnine.