Eibar, Betis in Alaves pred domačimi gledalci do zmage

La liga 3. Feb 201820:21 > 20:37
Twitter

Eibar, Betis in Alaves so pred domačimi gledalci ugnali zelo zahtevne nasprotnike. Padli so Sevilla, Villarreal in Celta Vigo. Očitno je to sobota presenečenj, ob 20:45 sledi še tekma med Levantejem in madridskim Realom.

Na prvi današnji tekmi je Eibar presenetljivo visoko premagal nebogljeno Sevillo, ki je klonila s kar 5:1. Za domače so zadeli Kike, Fabian Orellana dvakrat, Anaitz Arbilla in Ivan Ramis. Edini zadetek iz enajstihmetrov je dosegel Pablo Sarabia.

Druga tekma je prinesla še eno presenečenje, v Sevilli je Villarreal v gosteh klonil proti Betisu, ki je slavil z 2:1. Rumena podmornica je že v drugem polčasu ostala brez Diega Bonare, ki je v 31. minuti prejel rdeči karton. Za zeleno-bele je nato dvakrat zadel Lorenzo Moron, v 80. minuti je za zanimiv zaključek iz bele točke poskrbel Carlos Bacca, a zmaga je vseeno ostala doma.

Tudi na predzadnji današnji tekmi je slavila nižjeuvrščena ekipa. Alaves je doma ugnal v zadnjem času odlični Celta Vigo, ki je izgubil z 2:1. Domači Alaves je dobro pričel tekmo in v 18. minuti vodil že z 2:0. Najprej je zadel Alfonso nato pa še Munir El Haddadi. Gostje so imeli sicer več od igre, a jim v zaključkih akcij nikakor ni steklo. Edini in hkrati častni zadetek so zabili Iago Aspas.

Fabian Orellana