Ultimat Rafinhi – Adidas ali milijon evrov kazni

La liga 19. Dec 201811:08 > 11:26
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Nogometaš Barcelone Rafinha je na svoj naslo prejel tožbo, ki jo je proti njemu vložil športni gigant Adidas, potem ko je vezist Katalaoncev v tej sezoni prenehal nositi njihovo opremo, natančneje nogometnih čevljev z značilnimi tremi črtami.

25-letni Rafinha, ki je zaradi poškodbe levega kolena že končal s sezono, je letos prenehal nositi kopačke športnega proizvajalca Adidas in prešel na Mizuno.  

Medtem je nemški gigant reagiral na to potezo s tožbo, zdaj pa brazilskemu nogometašu grozi kazen v višini do milijona evrov, če se ne vrne nazaj k nošnji adidasovih kopačk.

Pogodba med Rafinho in Adidasom je bila podpisana v Amsterdamu, kjer je tudi potekal sodni proces. Sodišče v glavnem mestu Nizozemske je zaenkrat presodil v korist Adidasa, Rafinha pa mora plačati 10.000 evrov za vsak dan, ko ni spoštoval pogodbe. Po posredovanju sodišča, bi lahko kazen Rafinhe na koncu znašala celo milijon evrov. 

Lahko pa bi bilo še huje, saj je Adidas zahteval kar 100.000 evrov za vsak dan nespoštovanja pogodbe od 1. julija pa do danes. 

Rafinha je izjavil, da ga Adidas ni podpiral med dvema težkima poškodbama ter da je proizvajalec skril klavzulo, na kateri je bilo petletno podaljšanje pogodbe. Brazilec je zato zahteval, da je na začetku te sezone pogodba postala neveljavna.