Perez: Zidane je blagoslov, Courtois najboljši vratar

La liga 13. Jan 20206:30 > 6:32
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je bil po zmagi galaktikov v španskem Superpokalu presrečen in ni skrival občudovanja nad glavnim trenerjem Zinedinom Zidanom in prvim vratarjem moštva Thibautom Courtoisom.

Madridski Real je z zmago proti mestnemu rivalu Atletico v Superpokalu Španije dvignil svoj prvi naslov v sezoni, kar pa je najbolj pomembno za igralce kraljevega kluba pa je, da so se po krajši suši spet vrnili na zmagovalne tirnice in k zmagam na pomembnih tekmah, ki jih od odhoda Cristiana Ronalda ni bilo veliko. 

Francoski strokovnjak Zinedine Zidane se je v prejšnji sezoni vrnil nazaj v Real, vrnil pa tudi k osvajanju trofej. Še več, z njim na čelu, Real ni izgubil niti ene same tekme za naslov. 

Povezano

 “Zidane ima številne naslove in srečni smo lahko, da je z nami. On ima čudovit odnos z našim klubom. Odločil se je, da bo eno leto počival, zdaj pa se je vrnil z novo energijo. Zidane je blagoslov iz neba. Igrali smo brez pomembnih igralcev kot to Hazard, Benzema in Bale, a je uspel združiti moštvo in slaviti,” je bil po zmagi navdušen prvi človek Reala Florentino Perez. 

“Mislim, da smo na poti, da se po majhnem padcu v formi spet zavihtimo na vrh. V klub so prišli novi ljudje in oni so tisti, ki so dali ekipi intenzivnost. Smo na dobri poti.”

Perez ni štedil s pohvalami na račun prvega vratarja moštva Thibauta Courtoisa, ki je ubranil 11-metrovko Thomasu Parteyju in prinesel ekipi zmago: “Pripeljali smo ga zato, ker verjamemo, da je najboljši vratar na svetu in on to enostavno je. Bil je ključen za našo zmago.”