Legendarni napadalec Athletica Aduriz končal kariero!!

La liga 20. Maj 202018:23 > 18:26
David Ramos/Getty Images

Legendarni napadalec Athletic Bilbaa, Aritz Aduriz se je pri svojih 39. letih odločil, da zaključi svojo bogato nogometno kariero.

Najboljši strelec v 21. stoletju kluba iz Baskije Aritz Aduriz je danes na družbenih omrežjih sporočil in potrdil, da je prišel čas, da se poslovi.

“Telo je reklo, da je dovolj. Obstaja tudi življenje po karieri.

Prišel je časa, da se poslovim. Tukaj se zaključuje moje potovanje, ki je bilo od začetka do konca nepozabno in lepo. Najlepša hvala,” je zapisal Aritz Aduriz.

Izkušeni 39-letni napadalec se je rodil v San Sebastianu in svojo profesionalno kariero začel 1999 pri ekipi Aurrera. Že takoj naslednje leto se je preselil k Athletic Bilbau, kjer je bil vse do leta 2004. Sledili sta selitvi v Burgos in Valladolid.

Sezoni v obdobju med leti 2006 in 2008 je znova preživel pri rdeče-belih. Potem pa se je znova preizkusil drugod in sicer je bil dve leti najprej član Mallorce, kasneje prav tako dve leti še član Valencie.

Leta 2012 se je vrnil v Bilbao in tam ostal vse do danes. V letošnji sezoni je na 14. tekmah zabil en sam zadetek, sicer pa je za kkub s San Mamesa zabil 172 zadetkov in leta 2015 tudi osvojil Superpokal Španije.

Prav tako je zbral 13 nastopov za špansko reprezentanco in dosegel dva zadetka.