Nosil Realovo vrečko pa bo sodil na El Clasicu?!

La liga 27. Mar 201715:06 > 15:12
Getty Images

Španski mediji pišejo, da je že določen sodnik za drugi letošnji prvenstveni El Clasico med Realom in Barcelono, ki ga 23. aprila spremljajte v živo na Sportklubu. Govora je o kontroverznem Gilu Manzanu.

Manj kot mesec dni nas loči do največjega nogometna derbija na svetu – El Clasica na Santiago Bernabeu. V tem trenutku Real drži na lestvici La lige prvo mesto z dvema točkama prednosti pred Barcelono, a tudi odigrano tekmo manj. Kot na dlani je, da bo ravno El Clasico odločil novega španskega prvaka, zato niti ne čudi, da na Pirinejskem polotoku še toliko bolj podrobno pospremijo vsako novo informacijo, ki se pojavi.

Ob koncu tedna so tako španski mediji v svet poslali novico, da naj bi pravico na obračunu delil kontroverzni Gil Manzano. Točno tako, tisti Manzano, ki je nedavno sodil na srečanju med Villaarrealom in Realom, ki se je končala z zmago galaktikov s 3:2. Kraljevi klub je do treh točk prišel po preobratu in številnih čudnih odločitvah omenjenga Manzana.

Pri Villarrealu so se pritoževali zaradi enajstmetrovke, iz katere je Real izenačil. Bruno Soriano je igral z roko v kazenskem prostoru, vendar se je žoga vanj odbila, do nje pa v tistem trenutku ne bi mogel nobeden od gostujočih nogometašev. Da bi bila jeza domačih še večja, je piščalka Manzana na drugi strani po roki Marcela ostala nema.

Po koncu obračuna je svoje košček pri kovanju teorije zarote dodal še predsednik rumene podmornice Fernando Roig: “Jesus Gil Manzano in njegovi pomočniki so stadion zapustili z Realovimi plastičnimi vrečkami.”

Zanimivo bo videti, ali se bodo govorice izkazale za resnične in kako se bodo na to odzvali v Kataloniji. V vsakem primeru 23. aprila spremljajte El Clasico v živo na Sportklubu.