Bartomeu: Stanje ni tako slabo, kot ga prikazujejo

La liga 15. Okt. 202111:55
Delite:
Josep Maria Bartomeu
Foto: Guliverimage

Leto po tem, ko je zapustil mesto predsednika Barcelone, je molk naposled prekinil Josep Maria Bartomeu. Med katalonskimi navijači močno osovraženi 58-letnik, je prepričan, da za slabo finančno podobo kluba ni kriv.

Bartomeu je v pogovoru za Mudo Deportivo zatrdil, da za finančno stanje za več kot za milijardo evrov zadolžene Barcelone, še zdaleč ni tako slabo, kot jo javnosti prikazuje sedanje vodstvo kluba. Ob tem dodaja, da glavni krivec ni on, temveč pandemija koronavirusa, ki je močno oklestila poslovanje nogometnega velikana iz Katalonije.

“Virus nas je prizadel marca 2020. Od tistega trenutka dalje so prihodki strmoglavili. Klub je začel izgubljati ogromno denarja, prihodki so se zmanjšali, klub pa ni imel sredstev za poplačilo. Navijačem želim sporočiti, da situacija ni tako slaba, kot jo želi prikazati trenutna uprava. Stanje je takšno zaradi pandemije,« je povedal Bartomeu.

V nadaljevanju se je nekdanji prvi mož Barcelone razgovoril tudi o menjavi igralcev Cillesena za Neta in Arthurja za Pjanića ter zatrdil, da so bili motivi za odločitev predvsem športne in ne finančne narave.

“Cilessen nas je prosil, če lahko zapusti klub, saj si je želel braniti več. Ko je našel nov klub, smo se dogovorili, da kot zamenjava pride Neto. Dejstvo je, da je bil prisoten tudi ekonomski vidik, a ta na bil v ospredju. Kar se tiče menjave Arthur – Pjanić, si je Brazilec želel višje plače, četudi ni vedno igral v začetni postavi. Te mu nismo mogli zagotoviti, saj smo bili sredi pandemije. Klubi so zanj kot nadomestilo ponujali denar in tudi igralce. Na koncu smo se odločili za Pjanića,” je razkril Bartomeu.

Očitke, da je ob prestopih prejemal provizije, je 58-letnik zanikal in poudaril, da je imel klub šestletni strateški načrt. Obenem ni pozabili omeniti, da argentinski zvezdnik Lionel Messi kluba ni zapustil v času njegovega predsedovanja, temveč v obdobju, ko se je na njegov položaj že zavihtel Joan Laporta.

“Ne spomnim se, da bi člani uprave prejemali 30 odstotkov provizije. Tisti, ki to trdijo, naj predstavijo dokaze. Nikoli nismo improvizirali, temveč smo razvili strateški načrt za obdobje med letoma 2015 in 2021,« je poudaril nekdanji predsednik Barcelone in za konec pristavil: »Odhod Messija je bila velika napaka. Pod mojim vodstvom se to ne bi zgodilo.«

Komentari

Vaš komentar