Kapetan Barcelone s sporočilom Messiju: Pogrešam te

La liga 31. Mar 20229:29 > 9:35
Foto: Guliverimage

Čeprav gre nogometašem Barcelone pod vodstvom trenerja Xavija Hernandeza odlično, pa Katalonci priznavajo, da še vedno močno pogrešajo svojega nekdanjega soigralca Lionela Messija.

“Seveda ga pogrešam. Tako na kot izven igrišča,” je v pogovoru za španski RAC1 dejal kapetan Barcelone Sergio Busquets, ki pravi, da bi svojega nekdanjega soigralca Lionela Messija na Camp Nouu sprejel odprtih rok.

Messi, ki je Barcelono s težkim srcem po skoraj dveh desetletjih zapustil poleti in odšel v PSG, se v Parizu ni znašel najbolje. Njegova ekipa se je v osmini finala lige prvakov že poslovila od Evrope, zaradi slabših predstav pa si je s preostalimi zvezdniki francoskega velikana že prislužil tudi žvižge navijačev. Tudi zato so govorice, da bi se po koncu sezone lahko vrnil v katalonsko prestolnico, vse glasnejše.

“Nihče ni toliko storil za Barcelono kot on. Ustvaril je ogromno razliko. Po toliko letih je povsem občiajno, da ga pogrešam. Prepričan sem, da tudi on mene,” je poudaril Busquets in priznal, da je bilo prilagajanje po odhodu Argentinca vse prej kot lahko.

FOTO: Guliveirmages.

“Za vse je njegov odhod predstavljal velik šok. A mi smo še vedno tu. Predstavljajte si, kako je njemu. Spremenil je mesto, ekipo, način igre,” je razmišljal španski nogometni vezist, v nadaljevanju pa spregovoril tudi o možnostih vrnitve svojega prijatelja na Camp Nou.

“Če je Xavi (trener Barcelone, op. p.) dejal, da so mu vrata kluba odprta, si lahko predstavljate, kaj si o tem mislim jaz, ki sem njegov prijatelj in nekdanji soigralec. Takoj bi mu izročil svoj kapetanski trak. Vedno ga bom občudoval in spoštoval.”

Ko začneš zmagovati, postanejo stvari veliko lažje

Busquets se je v pogovoru za španski medij nato dotaknil tudi preporoda njegovega moštva od prihodu trenerja Xavija Hernandeza, ki je bil sicer njegov soigralec, ko je Barcelono vodil Pep Guardiola.

Foto: guliverimage

»Vlil nam je samozavest. Svoje delo opravlja zelo zavzeto. Zlasti v prvih dneh po prihodu na trenersko klop seje zelo trudil. Nihče naj si ne misli, da nam je bilo lahko. Veliko je bilo igralcev, ki niso poznali njegovih zamisli. Trdo smo trenirali, si ogledali ogromno posnetkov in se skušali izboljšati. Na koncu mu je uspelo. Poleg tega so se vrnili tudi poškodovani igralci. Ko začneš zmagovati, postanejo stvari veliko lažje,” je zatrdil 33-letnik.

Na vprašanje, ali so prijemi zdajšnjega trenerja podobni tistim pod Guardiolo, pa je nogometaš podal zanimiv odgovor.”Deloma. Podobno kot tedaj imamo tudi sedaj zamisel, igramo prepoznaven slog, imamo svojo filozofijo in zmagujemo. So podobnosti in razlike. Nogomet se je razvil in enako velja za naše nasprotnike,” je še sklenil Busquets.

Komentari

Vaš komentar