Nekoč igral za Real, danes bankrotiral

La liga 4. Dec 202011:48 0 komentarjev
Royston Drenthe
Denis Doyle/Getty Images

Se še spomnite velikega nizozemskega talenta Roystona Drentheja, ki je nosil dres madridskega Reala? Nizozemski mediji poročajo, da je sodišle na prvi decembrski dan uradno proglasilo njegov bankrot.

Royston Drenthe je pri 20-letih iz Feyenoorda prestopil v madridski Real za 14 milijonov evrov, kar je v tistih časih predstavljalo zajetno odškodnino. Rekorder tistega prestopnega roka je bil Fernando Torres, za katerega je Liverpool odštel 38 milijonov evrov.

Kot se je izkazalo danes, je bila to prva in zadnja odškodnina, ki jo je kdo odštel za Drentheja. Njegove kariera se ni razvijala po pričakovanjih, tako da danes pri 33-letih igra za tretjeligaša Kozakken Boys. Razlog? “Nora glava” in nešportni način življenja.

Ko si igralec Reala, ti marsikaj ponujajo. Madrid je prekrasno mesto, poln restavracij, zabave in lepih deklet. Ti pa si mlad in igraš za Real, pred teboj je veliko preizkušenj,” je dejal pred časomob dodatku, da je pogosto odhajal ven v strogi tajnosti, da bi se izognil disciplinskim postopkom.

Drenthe je v tistem času živel na veliki nogi in ni ravno pazil na svoje stroške. Med drugim je poskrbel za velik škandal, ko se je skupaj s prijateljem snemal, pil pivo in vozil Ferrari. Kasneje je priznal, da je po koncu igralske kariere izgubil 3,5 milijona evrov, danes pa je ta številka verjetno še veliko večja. Pri Realu naj bi na letu prejemal tri milijone evrov, v Madridu je preživel pet let, čeprav je bil večino časa posojen v druge klube.

Po koncu resne nogometne kariere se je preizkusil tudi kot podjetnik, raper in igralec. Glede na to, da je sodišče pred dnevi razglasilo njegov bankrot, očitno v nobeni panogi ni blestel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!