Sage okrog Griezmanna vendarle konec

La liga 8. Okt 202210:09 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Barcelona, Atletico Madrid in Antoine Griezmann so vendarle našli skupni jezik in končali dolgo trajajočo sago okrog 31-letnega francoskega napadalca. Ta je po podpisu nove pogodbe polnopravni član Atletica, v moštvu Jana Oblaka bo ostal vsaj do konca sezone 2026. Na drugi strani bo Barcelona dobila 20 milijonov evrov odškodnine.

Leta 2019 je iz madridskega Atletica na Camp Nou prišel kot velika okrepitev. Barcelona je takrat za Francoza Antoina Griezmanna plačala kar 120 milijonov evrov odškodnine, toda napadalec se na novo ekipo in novo življenje ni preveč uspešno privadil. V dresu blaugrane je v dveh letih zbral 74 ligaških nastopov, v katerih je dosegel le 22 zadetkov. V luči varčevanja in zmanjševanja stroškov so se vodilni možje Barcelone lani poleti odločili, da ga v klubu ne želijo več.

Griezmann je bil v poletju 2021 poleti za dve sezoni posojen nazaj k Atleticu, kjer je znova združil moči s slovenskim reprezentantom Janom Oblakom. Zataknilo pa je pri plačilu. V pogodbi je bila namreč klavzula, ki je določala, da bo Barcelona ob dovolj nastopih Francoza (igrati bi moral vsaj 45 minut na 50 odstotkih tekem v teh dveh letih) deležna kar 40 milijonov odškodnine.

Rdeče-beli so se te možnosti izmikali, taktično pa je v interesu Madridčanov deloval tudi njihov trener Diego Simeone, ki je Griezmanna v igro največkrat pošiljal po 60. minuti tekem, da napadalec ne bi presegel zahtevane vsote minut s strani Barcelone.

Našli rešitev, ki ustreza vsem

Oboji so vztrajali pri svojem, Barcelona je namreč vztrajala, da se v statistiko štejejo tudi tekme, na katerih vstopi šele med igro. Nasprotni strani dolgo nista našli kompromisa, zdaj pa se je to po poročanju španskih medijev vendarle spremenilo. 20 milijonov evrov odškodnine (in še dva milijona bonusov) bo Atletico plačal Kataloncem, Griezmann pa bo dokončno postal igralec colchonerosov.

S klubom bo podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26, na Wandi Metropolitano pa bo prestavljen naslednji teden. Z izkupičkom pogajanj so zadovoljni na vseh treh straneh: Barcelona se je znebila igralca, ki ga v svojih načrtih ne vidi, in njegove velike plače (ob tem sicer v treh letih izgubila kar 100 milijonov evrov), Atletico bo imel enega najboljših napadalcev na voljo za celotne tekme, več pa bo igral tudi nogometaš, ki si želi pred prihajajočim svetovnim prvenstvom, kjer bo s Francijo branil naslov, priti v staro strelsko formo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!