Se bo Jose Mourinho vrnil v Madrid?

La liga 19. Okt 202321:18 0 komentarjev
Jose Mourinho
Foto: Profimedia

Čeprav uradne potrditve, da bo Carlo Ancelotti po koncu letošnje sezone zapustil madridski Real in prevzel vodenje brazilske nogometne reprezentance, še ni, pa v Španiji mrzlično iščejo Italijanovega naslednika. Zdaj se vse glasneje omenja starega znanca galaktikov.

Trenerju Real Madrida Carlu Ancelottiju pogodba z belim baletom poteče po koncu te sezone. Čeprav se je zdela njegova nadaljnja trenerska pot že odločena, saj naj bi Italijan prevzel vodenje brazilske reprezentance, pa s petkratnimi svetovnimi prvaki ni podpisal še ničesar. Vsaj ne uradno.

Kljub temu, da naj bi eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini nogometa še vedno čakal tudi na možnost, da mu prvi mož Reala Florentino Perez ponudi podaljšanje pogodbe, pa v španski prestolnici že iščejo njegove naslednike.

Kot smo že poročali, naj bi bil v resnih kombinacijah nekdanji član Reala, trenutno pa trener vodilne ekipe nemške bundeslige Bayerja iz Leverkusna Xabi Alonso. Kot ob vsaki menjavi trenerja na stadionu Santiago Bernabeu se na glas govori tudi o Zinedinu Zidanu.

Zdaj pa je katalonski časnik Mundo Deportivo zapisal, da je vse večja verjetnost, da se na Iberski polotok vrne Jose Mourinho. Portugalčevo ime naj bi se omenjalo vse pogosteje, da je v teh informacijah nekaj resnice, pa kaže tudi podatek, da trofejnemu trenerju pogodba z Romo poteče z naslednjo sezono. Znaki iz Italije kažejo, da mu sinovi volkulje podaljšanja ne bodo ponudili.

Mourinho je sicer Madridčane že vodil od leta 2010 do leta 2013. V obdobju izjemno močne Barcelon je postal leta 2011 osvojil španski pokal, leto pozneje pa prvenstvo in superpokal. Na vroči klopi ga je zamenjal prav Ancelotti, ki je leta 2014 Realu prinesel tako želeno 10. zvezdico v ligi prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!