Iskreni Roglič: Nove stvari niso vedno boljše

Kolesarstvo 19. Okt 202315:48 1 komentar
Primož Roglič Giro 2023 Rim
Foto: Profimedia

Teden dni pred začetkom smučarske sezone bo ledenik Sölden kolesarsko obarvan. Na ekipnem kampu nemškega moštva Bora Hansgrohe bo prvič, odkar je k Bavarcem prestopil iz Jumbo-Visme, v barvah novega delodajalca tudi slovenski as Primož Roglič.

Ob zaključku kolesarske sezone se bo celotna ekipa Bore Hansgrohe ustavila na tradicionalnem kampu na prehodu iz jeseni v zimo. Bavarci so zdaj že tradicionalni gostje ledenika Sölden v dolini Ötztal, zdaj bo prvič v novem dresu zraven tudi Primož Roglič.

“Smo partnerji nemške profesionalne kolesarske ekipe in celotni ekipi bomo pripravili ustrezno dobrodošlico. Vsi novi člani moštva bodo spoznali svoje bodoče sotekmovalce, na tem smučarskem izletu pa bodo imeli priložnost, da se bolje spoznajo skozi različne ’team-buiding’ aktivnosti. Zelo se veselimo prihoda Primoža Rogliča, ki bo zagotovo blestel tudi na belih strminah,” je ob tej priložnosti povedal Oliver Schwarz, direktor lokalne turistične organizacije Ötztzal Tourismus.

Še preden se 33-letnik Zasavec odpravi na zahod Avstrije, pa je v ekskluzivnem intervjuju za Gazzetto dello Sport in portal Cyclingnews priznal, da se zaveda, da zapušča najboljšo ekipo v svetovni seriji. “Rad imam nove izzive, rad preizkušam nove stvari. In ne, nove stvari niso vedno nujno najboljše, a tega ne veš, dokler ne poizkusiš. Odhajam iz najboljše ekipe v tem letu, zato ne morem pričakovati, da bom zdaj prišel še v boljše moštvo. Bomo videli, kaj prinaša prihodnost.”

Primož Roglič Bora-Hansgrohe
Foto: Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe, Profimedia. Fotomontaža: Uroš Kokol

Glavni cilj ni vprašanje

Lastnik Bore Hansgrohe Ralph Denk si je Rogliča v zasedbi želel že pred osmimi leti, a je njegovo ponudbo za nekdanjega smučarskega skakalca pred odhodom iz Adrie Mobil premagal LottoNL-Jumbo. Nizozemska ekipa, pri kateri je Kisovčan ostal osem let. “Z njihove strani sem opazil veliko entuziazma in posluha za moje ideje. Veliko smo se pogovarjali in o kar nekaj zadevah smo imeli enako mnenje. Seveda upam, da bom imel svobodo dirkanja na največjih dirkah. Želim zmagovati, obenem pa na Tour iti z najboljšo možno podporo,” je dejal Roglič.

Aktualni olimpijski prvak v kronometru se kljub temu zaveda, da bo na dirki po Franciji težko tekmovati z zdaj že nekdanjim moštvenim kolegom Jonasom Vingegaardom. Danec je na zadnjih dveh francoskih pentljah strl tudi sijajnega Tadeja Pogačarja. “Vse rabi svoj čas. Ko sem se leta 2016 pridružil Jumbo-Vismi, smo potrebovali kar nekaj let, da smo dosegli najboljšo raven. Dal bom vse od sebe, da dosežem svoje cilje. Da ne glede na to, kar se zgodi, pozneje ne bom imel nobenih obžalovanj,” je še zaključil zmagovalec Gira 2023.

Vingegaard Roglič
Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje