Xavi naj ne bi več računal na svojega kapetana

La liga 13. Jun 202219:28 0 komentarjev
Xavi Hernandez upa, da se mu tokrat uspe uvrstiti v izločilne dele. FOTO: Guliverimage

Trener Barcelone Xavi Hernandez v prihodnji sezoni ne bo več računal na svojega kapetana Gerarda Piqueja. Glavna razloga za njegovo odločitev naj bi bila slabša fizična pripravljenost nogometaša in njegovo obnašanje izven igrišč.

Pique in Xavi sta imela precej neprijeten, vendar iskren sestanek, na katerem naj bi po pisanju katalonskega športnega časnika Sport trener branilcu dejal, da mora oditi iz kluba. Razlog ne tiči v nogometaševih sposobnostih, temveč dejstvu, da pri 35 letih ni več kos visokemu ritmu in naporom, ki jih prinaša nogometna sezona.

Čeprav ima Pique sklenjen še dveletni dogovor z Barcelono, pa Sport dodaja, da je vodilne pri Barceloni med drugim zmotilo tudi njegovo obnašanje izven nogometnih igrišč. Poleg ukvarjanja s številnimi posli, je njegov ugled močno načela tudi ločitev z ženo Shakiro, s katero se razhaja po več kot deset let trajajočem zakonu.

Pique se je sicer na Camp Nou vrnil leta 2008 iz Manchester Unuteda. Katalonci so tedaj zanj odšteli pet milijonov evrov, odlej pa je zanje nastopil na 602 tekmah, zabil 53 golov in z njimi osvojil štiri naslove v ligi prvakov in osem lovorik v španskem prvenstvu.

Kot najverjetnejša zamenjava za kapetana se omenja branilca Seville Julesa Koundeja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!