Jan Oblak iskren kot že dolgo ne: Sami smo krivi

Liga narodov 11. Jun 202221:30 > 21:43 1 komentar
Jan Oblak se zaveda, da se trenutno slovenski navijači ne tepejo za ogled tekem slovenske izbrane vrste. Foto: Zajem zaslona

Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 20.45 v Stožicah igrala še četrto tekmo Lige narodov. Na prvih treh tekmah je prišla do točke, za konec napornega junijskega ciklusa pa bo v Stožicah gostila še Srbe, ki so pred dnevi slovensko izbrano vrsto v Beogradu ugnala s 4:1.

Prav ta zmaga Srbije je močno odmevala v slovenski javnosti, saj je bila vsesplošna ocena, da je bila igra izbrancev Matjaža Keka preslaba. Tudi sam selektor se je po tekmi vprašal o smislu nadaljevanja svojega dela na čelu reprezentance.

So pa fantje na Norveškem, kjer jih je v odsotnosti z novim koronavirusom okuženega Keka vodil Boštjan Cesar, nekoliko popravili vtis in z borbeno igro kljub temu, da so pol ure igrali z igralcem manj, prišli do svoje sploh prve točke na Norveškem in prve v ligi B.

Foto: zajem zaslona

Cesar: Vemo, kje so dobri

“Zagotovo bomo opravili nekaj menjav, osvežili bomo ekipo. To je že četrta tekma v zelo kratkem času. Zagotovo bomo skušali pokazati več tudi v napadu kot na tisti v Beogradu. A vemo, da je Srbija tista, ki je imela do zdaj na vseh treh tekmah posest, vemo, kaj je njihovo najmočnejše orožje. Naša naloga je biti čvrst in čakati na priložnost, da po odvzeti žogi pridemo do vrat Srbije in poskušamo nekaj narediti,” pred tekmo razmišlja nadomestni slovenski selektor, ki se vsak dan sliši s Kekom in skupaj delajo na daljavo. Potrdil je, da se selektor že bolje počuti, ni pa še jasno, ali bo v nedeljo tudi na samem prizorišču.

Oblak pričakuje napadlo Srbijo, a veliko boljšo Slovenijo

Kasneje je besedo dobil tudi slovenski kapetan Jan Oblak. Pričakuje podobno tekmo, kot je bila tista v Beogradu, a z eno razliko.

“Veliko sprememb ne bo. Srbija igra napadalno, pričakujem dosti podobno tekmo, na nas pa je, da smo veliko boljši, kot smo bili pred dnevi v Beogradu. Srbija ima odlično ekipo, sam sem že rekel, da sodi v A ligo, zato nam ne bo lahko, vse pa bo odvisno od nas, kako se bomo postavili na igrišču,” poudarja Škofjeločan.

Foto: Guliverimage

Pričakuje več gledalcev kot proti Švedski

V Beogradu se je zbralo 11 tisoč ljudi, koliko jih bo v Ljubljani? Oblak jih pričakuje več kot proti Švedski, ko jih je bilo okoli pet tisoč. “Pričakujem jih več kot proti Švedski. Ne vem, ali bo to zaradi nas ali zaradi Srbije,” se je cinično nasmehnil slovenski kapetan.

“Povsem običajno je, ko gostuje močna ekipa z dobrimi igralci, pride več gledalcev. Vemo, da trenutno nismo v položaju, da bi se ljudje želeli gledati naš nogomet. A sami smo krivi za to. Moramo biti boljši, če bomo, se bodo ljudje vrnili na stadion, s tem pa se bo vrnilo tudi boljše vzdušje, ne samo na stadionu, tudi v javnosti,” je bil brutalno iskren slovenski kapetan.

Sodili bodo Italijani

Tekmo s Srbijo, ki je prejšnjo nedeljo na sedmem medsebojnem obračunu sploh prvič premagala Slovenijo, bodo sodili Italijani na čelu z Mauriziem Marianijem.

Obračun v Stožicah med Slovenijo in Srbijo si boste lahko ob 20.45 ogledali tudi na Sportklub 1. Ogrevanje pred tekmo se bo že ob 20. uri začelo tudi studijskim delom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje