Stojković pričakuje napolnjene Stožice in srbsko zmago

Liga narodov 11. Jun 202220:38 > 20:54
Dragan Stojković. Foto: Uroš Skaza

Po zmagi s kar 4:1 v Beogradu srbske nogometaše zdaj čaka še "povraten" obračun v Stožicah v sklopu lige narodov. Selektor Dragan Stojković je na današnji novinarski konferenci napovedal nove tri točke svojih izbrancev.

Srbi igrajo v skupini skupaj s Slovenci, Švedi in Norvežani. Slednji so jim odščipnili edino točko, Švede so ugnali z 1:0 po zadetku Luke Jovića, Slovence v Beogradu pa kar s 4:1. Zdaj sledi še tekma v Ljubljani, kjer bodo gostje znova v vlogi favorita.

Tega se zaveda tudi selektor Srbov Dragan Stojković. “Povezali smo dva dobra rezultata. Igrali smo res všečno. Vedno sem bil optimist in sem verjel, da bo dobra igra nagrajena. Tekma s Slovenijo je zdaj v prvem planu, srečanja v Ljubljani se že veselim. Razlogov za optimizem imam veliko,” je na novinarski konferenci povedal Stojković. “Osredotočeni smo le na naš stil igre. Ekipa je na prvem mestu, ne smemo se osredotočati na ostale.”

Slovenci pozdravljajo navijače po hudem porazu v Beogradu. Foto: Uroš Skaza

“Pričakujem, da bodo Slovenci agresivni le toliko, kot jim bomo mi dopustili. Zagotovo se nam bodo želeli maščevati za poraz v Beogradu,” še dodaja srbski selektor, ki je svojo ekipo v Beogradu popeljal do visoke zmage s 4:1. Srbi imajo zdaj sedem točk in so na vrhu skupine 4 lige B lige narodov. Slovenci so svojo edino točko osvojili v Oslu, kjer se je tekma z Norvežani končala z rezultatom 0:0.

Stojković za konec pričakuje lep obisk na ljubljanskih tribunah: “Podpora je zelo pomembna, nogomet se igra zaradi ljudi na tribunah. Kot trener nisem obremenjen, prepričan pa sem, da je okolje še posebej pomembno za igralce. Pričakujem dober obisk in veliko število navijačev na tribunah, tudi naših.”