Matjaž Kek je pokal od ponosa: Uspelo je Sloveniji

Liga narodov 27. Sep 202223:43 > 23:53 0 komentarjev

Slovenski selektor Matjaž Kek je bil po remiju v Solni (1:1) proti Švedski, ki je Slovence zadržala v ligi B Lige narodov, zelo zadovoljen. Pohvalil je vse, tako nogometaše kot svoje sodelavce.

Slovenci so na Švedskem izpolnili cilj. Osvojili so točko in obstali v Ligi B. Benjamin Šeško je z vesoljskim zadetkom popeljal Slovenijo v vodstvo, Švedi so sicer že v prvem polčasu izenačili na 1:1, v drugem polčasu pa nismo več videli zadetkov in slovensko veselje sredi Solne se je začelo. Slovenci so ohranili prednost pred Švedi in jih poslali v ligo C.

“Zelo sem zadovoljen s celotno Ligo narodov. V njej so nastopile ekipe, ki so nas iz tekme v tekmo prisilile, da se dopolnjujemo. Začetek ni bil najboljši, a morda se je ravno v tistih trenutkih začela graditi ekipa. Vesel sem, da smo bili v najtežji skupini v ligi B tekmovalni, da smo v težkih trenutkih pokazali pokončnost. Štiri tekme brez poraza. To je res dobro, predvsem sem vesel, da je vse skupaj fante nagradilo. Danes ni zmagal Oblak, danes ni zmagal Šeško, danes je uspelo Sloveniji,” se je smejalo Keku.

Foto: Guliverimage

Reprezentanca vredna zaupanja

Slovenskega selektorja vmes ni bilo zaradi okužbe s koronavirusom, a so namesto njega vskočili sodelavci, ki so Keka odlično nadomestili. “Vesel sem in ponosen, da sem vodil to ekipo. Ponosen sem na sodelavce, ki jih imam, ki so v trenutku, ko me ni bilo, morda delo opravili še bolje kot sam. Ta reprezentanca je vredna zaupanja. Nisem neumen, da ne bi vedel, koliko nam še manjka, a kljub vsem težavam mislim, za polovico niti vedeli nismo, smo lahko zadovoljni, zato res čestitke celotni ekipi,” je še dodal.

Oblak: Imeli najtežjo skupino

“Vsekakor smo zadovoljni z obstankom, kjer smo imeli najtežjo skupino, a vseeno obstali. Pokazali smo, da se lahko borimo proti vsakemu, imeli smo svoje priložnosti, točka je dovolj, vsi skupaj smo zadovoljni. Čestitke fantom za prikazano za boj in da jim ni vseeno za grb. Vse te ekipe bi lahko igrale v diviziji A. Pomembno je, da obstanemo za pozitivno energijo. Če bomo z dobrimi igrami na zelenici dokazali, da si to zaslužimo, potem verjamemo, da bodo ljudje z nami. Brez gledalcev ne moremo na tako želeno evropsko prvenstvo,” je dejal Jan Oblak.

Bijol: Na koncu je važno, da smo zdržali

“Res je bila težka tekma. Videlo se je, da morajo (Švedi) zmagati. Mi smo se branili, ampak smo ostali trdni, celotna ekipa je garala in na koncu smo izvlekli tisto, po kar smo prišli na Švedsko. Vedno so v igri nihanja. Vsako tekmo se zgodi, da ima neka ekipa boljše minute in nekaj malo slabše. Mi smo dobro pretrpeli, malo nam je bilo žal, da smo dobili tisti gol na koncu prvega polčasa. Na polčasu smo zbrali glave, normalno vedno so določene individualne napake, tudi igrišče je bilo zahtevno. Na koncu je važno, da smo zdržali in da se danes domov vračamo veseli,” je po tekmi povedal Jaka Bijol, ki je bil po dvoboju izbran za najboljšega posameznika tekme.

Ocene slovenske reprezentance po tekmi s Švedsko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!