Selektor Srbije najavlja številne spremembe in zmago

Liga narodov 4. Jun 202215:10 0 komentarjev
Dragan "Piksi" Stojković. FOTO: Guliverimages.

Srbski selektor Dragan Stojković je na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo lige narodov s Slovenijo napovedal številne spremembe. "To je priložnost, da po slabem štartu popravimo vtis. Za nas šteje samo zmaga," pravi legendarni nekdanji srbski nogometaš.

Tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo ob 20.45, si boste lahko ogledali v prenosu na SK.

“Z zmago bi povrnili samozavest. Samo tri točke bi nam prinesle mir in zadovoljstvo. Do Slovenije gojimo veliko spoštovanje, ampak naš cilj je le zmaga,” je povedal Dragan Stojković, ki je v četrtek, prav tako na Marakani, proti Norveški izgubil z 0:1.

“Moramo potrditi ugled, ki ga imamo. Videli bomo, kako se bodo odzvali igralci,” je še dejal srbski selektor na novinarski konferenci, ki ni bila na prizorišču jutrišnje tekme, kjer bo ob pozno popoldne pred sedmo silo stopil slovenski selektor Matjaž Kek, ampak 40 kilometrov iz Beograda. V nacionalnem nogometnem centru v Novem Pazarju, kjer so nastanjeni najboljši srbski nogometaši. Hiša nogometa, kot ji pravijo Srbi.

Utrujenost, izčrpanost, zasičenost …

“Ta termin je zelo naporen, a odločitve odgovornih moramo sprejeti. Po napornih sezonah imamo kar štiri tekme v desetih dneh. Vidi se, da vsi igralci niso stoodstotni, kar je normalno. Zaradi tega bom uvedel nekaj sprememb. Ekipo bom poskušal osvežiti z nekaj novimi imeni,” obljublja priljubljeni Piksi, ki je Srbijo popeljal na letošnje svetovno prvenstvo v Katarju.

V vlogi selektorja Srbije se bo proti Sloveniji pomeril prvič. FOTO: Guliverimages.

“Utrujenost, izčrpanost, zasičenost. To so besede, ki sem jih dobil iz ust mojih nogometašev, s katerimi sem se pogovarjal v zadnjih dneh. Zato tudi pravim, da moramo na rezultate, ki jih bomo dosegali v tem terminu, gledati drugače. Ne bo niti čudežen uspeh, niti tragedija. To je pravi trenutek, da priložnost dobijo neki novi igralci. Bil bi nor, če bi na vseh štirih tekmah igral z isto postavo. Priložnost bodo dobili vsi,” je najavil Stojković,

Postava Srbije proti Norveški (3-4-2-1):
Vanja Milinković-Savić; Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović; Darko Lazović, Nemanja Gudelj, Saša Lukić, Filip Kostić; Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić; Aleksandar Mitrović.

Nad ligo narodov ni najbolj navdušen

Iz besed Stojkovića je jasno, da nad novim Uefinim produktom, ligo narodov, ni najbolj navdušen.

“Mišljenja so različna. Generalno gledano to tekmovanje ima podporo in tudi smisel. Tako v finančnem kot tekmovalnem smislu. Imaš tudi možnosti za uvrstitev v play-off za velika tekmovanja. Lahko napreduješ v višji razred, ampak to so nianse,” je povedal.

“Videli bomo, do kdaj bo trajal ta eksperiment. Mi je pa žal igralcev, za katere je predvsem ta termin zelo naporen. Namesto, da bi bili na zasluženem oddihu, morajo podaljševati že tako naporno sezono. V zadnjih dveh letih imamo vseskozi težave, da se moramo navajati na nove stvari, kar ni lahko,” je še dejal selektor Srbije, ki bo jutri iskala sploh prvo zmago nad Slovenijo, pa čeprav se je z njo do zdaj udarila že šestkrat. Petkrat je remizirala in enkrat – nazadnje, ko sta se oktobra 2011 reprezentanci pomerili v zaključku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 – izgubila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!