Šeško in Haaland začarala Stožice in si izmenjala dresa

Liga narodov 24. Sep 202221:17 0 komentarjev
slovenija norveška
Benjamina Šeško in Erling Haaland. Foto: Guliverimage

V Stožicah smo bili na tekmi Slovenije in Norveške v ligi narodov priča nadaljevanju dviga slovenskega supertalenta nogometa Benjamina Šeška. Kot bi usoda želela, da 19-letni član Red Bulla iz Salzburga vnovič potrdi, da stopa po stopinjah Erlniga Haalanda, čeprav ves čas vztrajno zatrjuje, da piše svojo zgodbo in ne želi delati primerjav.

Čeprav Benjaminu Šešku primerjave z Erlingom Haalandom niso ljube, je nesporno dejstvo, da slovenski nogometni up za zdaj stopa po zelo podobni karierni poti kot Norvežan. Oba sta nase opozorila v Red Bull Salzburgu in si že kot najstnika izborila prestop v klub iz nemške bundeslige. Haaland v Borussio Dortmund, Šeško se bo naslednje poletje preselil v RB Leipzig.

In čeprav je norveški zvezdnik za zdaj še korak pred slovenskim ter je v dresu Manchester Cityja napovedal rušenje rekordov angleške premier lige, je na stadionu Stožice močneje zasijala zvezda Benjamina Šeška.

Na gol Haalanda in vodstvo Norveške je odgovoril z izjemnim prodorom ter še lepšo asistenco Andražu Šporarju za izenačenje. Nato s fantastičnim individualnim vložkom poskrbel za popoln preobrat. Visoko žogo je na veliki oddaljenosti od gola najprej odlično umiril, nato pa z močnim strelom v oddaljenejši spodnji kot na levi nogi ujel Orjana Nylanda. Slovenija – Norveška 2:1!

Po tekmi sta se 22-letni Norvežan in tri leta mlajši Šeško srečala na sredini igrišča in si izmenjala dresa ter tako na lep način zabeležila konec razburljive tekme, na kateri sta bila glavna akterja.

Izmenjava dresov dveh zvezdnikov svetovnega nogometa:

Gol Haalanda za 0:1

Gol Šporarja po podaji Šeška za 1:1:

Mojstrovina Šeška za 2:1:

Izjava Benjamina Šeška po tekmi:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!