Fantje so pokazali pravi obraz, enotnost in željo

Liga narodov 24. Sep 202221:05 0 komentarjev
slovenija norveška
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska nogometna reprezentanca je v nabito polnih Stožicah z 2:1 porazila Norveško in prišla do pomembne zmage v boju za obstanek v ligi B lige narodov. "Imeli smo tudi kanček sreče, a ta te mora poljubiti,če jo izzivaš," je po obračunu dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Slovenski nogometaši se niso ustrašili močnih Norvežanov, ki so v Stožice prišli kot vodilna ekipa v skupini 4 in s superzvezdnikom Erlingom Haalandom na čelu. Ta je sicer še enkrat več uspel zatresti mrežo, potem ko je v 47. minuti izkoristil veliko napako Žana Karničnika, a igrišče kljub temu zapustil razočaran.

Kljub temu da so se domači znašli v zaostanku, niso popustili in v nadaljevanju izenačili prek Šporarja. “Glede na to, da smo zaostajali z 0:1, je gol za 1:1 vedno sladek. Še posebej klasičen napadalski zadetek. Nobena težava ni teči, se boriti, tepsti za Slovenijo. Pred takšnim vzdušjem te ponese in na koncu te nogomet nagradi,” je po tekmi dejal napadalec Panatinaikosa, ki je vpisal svoj šesti gol za reprezentanco.

Izjava Andraža Šporarja:

Za dokončen zasuk je nato v 81. minuti s čudovitim volejem poskrbel Benjamin Šeško in Sloveniji prinesel tri točke ter zmago z 2:1. “Vsi fantje smo se borili do konca. A tako kot proti Srbom, nas je to nagradilo. Mislim, da smo dokazali, da lahko z reprezentanco počnemo velike stvari,” je dejal današnji junak in se dotaknil tudi uspešnega sodelovanja s Šporarjem v napadu.

“Zmeraj, ko z Andražem igrava skupaj na treningu, stvari dobro izpadejo. Imava povezavo in upam, da se bo tako nadaljevalo. Vedno stojiva na pravem mestu za podajo drug drugemu, a najbolj na koncu šteje, da je danes med nama vse delovalo,” je poudaril 19-letnik.

Izjava Benjamina Šeška:

Zadovoljstva nad predstavo in zmago ni skrival niti selektor Slovenije Matjaž Kek, ki je bil navdušen predvsem nad prikazano borbenostjo svojih igralcev. To je bila prava, borbena tekma, polna dvobojev in prekinitev. Prav takšno tekmo smo si želeli, da prekinemo njihov ritem igranja. Seveda je normalno, da se proti takšnemu nasprotniku znajdeš tudi v težavah. Še posebej gol na začetku drugega polčasa. To je bila ena redkih taktičnih napak na tekmi. Predvsem pa čestitam fantom, ki so pokazali pravi obraz, enotnost, željo in so sprovocirali tisto, kar smo želeli,” je poudaril Kek, a priznal, da je bilo v zaključku obračuna na igrišču kar “nekoliko hektično”.

Že dolgo se ni zgodila tako velika in čustvena tekma, zaradi česar se izgubi koncentracija. A danes je bilo zapisano, da zmagamo. To je bila potrditev, da se reprezentanca, čeprav za nekatere prepočasi, gradi. Ima obraz, ki smo ga danes dočakali. Že dolgo nisem gledal tako borbene tekme. Imeli smo tudi kanček sreče, a ta te mora poljubiti, če jo izzivaš. Mislim, da smo na koncu zmagali zasluženo,” je še povedal selektor Slovenije.

Izjava Matjaža Keka:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!