V Nyonu izžrebali para zaključnega dela lige narodov

Liga narodov 25. Jan 202313:24
liga narodov, žreb
Foto: Profimedia

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) so opravili žreb polfinalnih parov zaključnega dela lige narodov. V prvem polfinalnem paru se bosta med seboj pomerili Španija in Italija, v drugem pa Nizozemska in Hrvaška.

Tretja reprezentanca z zadnjega svetovnega prvenstva v Katarju, Hrvaška, se bo z Nizozemsko pomerila 14. junija v Rotterdamu, dan kasneje pa bo v Enschedu sledil še obračun med Španci in Italijani.

Zmagovalca polfinalnih tekem se bosta nato srečala v finalu 18. junija v Rotterdamu, isti dan pa bo Enschedu v odigran tudi dvoboj za tretje mesto.

V prvi izvedbi lige narodov je sicer leta 2019 slavila Portugalska, dve leti pozneje pa je naslov osvojila Francija.

Kaj so povedali po žrebu?

Vedran Ćorluka, pomočnik selektorja Hrvaške: “Kaj naj rečem o Nizozemski? Za njimi je odlično svetovno prvenstvo. So zelo vznemirljiva ekipa, vedno igrajo napadalno. So tudi hitri, zato bomo imeli težko delo.”

Ronald Koeman, selektor Nizozemske: “Proti Hrvaški je vedno težko, ker gre za res močno ekipo. V sredini igrišča z igralci, kot je Modrić, igrajo na visoki ravni. Fizično so vedno v dobri formi, gre pa tudi za ekipo z veliko intenziteto. Na zadnjem svetovnem prvenstvu so bili navdušujoči.”

Alberico Evani, pomočnik selektorja Italije: “Recimo, da je bil to najslabši žreb za nas. Vendar je tudi super, da se imamo priložnost znova soočiti z njimi. Čeprav so zamenjali trenerja, svoje filozofije ne bodo spremenili, saj so se rodili s takšnim stilom igre – radi držijo žogo, kar jim je težko omejiti.”

Luis de la Fuente, selektor Španije: “Za Italijo menim, da je odličen nasprotnik. Zelo jih cenimo in smo hkrati zelo veseli, ker se bomo z njimi pomerili. Smo v rangu najboljših reprezentanc na svetu in se veselimo tega tekmovanja.”

Komentari

Vaš komentar