Messi prepričan, da se bo vrnil v Barcelono

Evropa 23. Nov 202110:264 komentarji
Lionel Messi. FOTO: Guliverimages.

Lionel Messi je v lanski sezoni še osmič osvojil nagrado Pichichi za najboljšega strelca španskega prvenstva. Ob tem so z njim spregovorili novinarji španske Marce. Messi je priznal, da se bo zagotovo nekoč vrnil v Barcelono.

Leo Messi se je že privadil na novo življenje v Parizu, med vikendom pa je zabil tudi prvi ligaški zadetek v dresu PSG-ja. Natančen je bil v 87. minuti ob domači zmagi Parižanov proti Nantesu.

Kljub temu Argentinec zatrjuje, da se bo v Barcelono gotovo vrnil. “To sem vedno govoril. Barcelona je moj dom, tam bom po koncu kariere živel. Če me bodo v klubu potrebovali, se bom seveda vrnil,” je povedal 34-letnik.

Messi je v PSG prišel letos poletji brez odškodnine, saj mu je potekla pogodba z Barcelono, ki zaradi finančne situacije ni bila zmožna podaljšati sodelovanja. Katalonce je pred kratkim prevzel legendarni Xavi, ki je bil skupaj z Messijem en izmed tvorcev velikih uspehov katalonskega velikana v zadnjih 15 letih.

Messi in Xavi v dresu Barcelone. Foto: guliverimage

Argentinec je prepričan v to, da bo nekdanji španski reprezentant na klopi Barcelone še kako uspešen: “Xavi lahko Barceloni da veliko. Je dober trener, klub pozna kot lasten žep, v Barceloni je živel že od otroštva. Verjamem, da bo klub vrnil na sam vrh. Vsi ga zelo spoštujejo. Ekipa bo z njim rasla, v to sem prepričan.”

PSG proti Cityju za vrh skupine

Jutri Parižane sicer čaka izjemno pomembna tekma v Ligi prvakov. Odpravljajo se namreč na gostovanje k Manchester Cityju.

Messi je ob tem priznal, da verjame v PSG, zatrdil je tudi, da so Francozi favoriti za osvojitev Lige prvakov. “Ne bom zanikal, da smo eni izmed kandidatov za osvojitev Lige prvakov. A za postoriti imamo še veliko stvari. Vseeno smo eni izmed favoritov, a nismo edini.”

PSG je prvo tekmo proti varovancem Pepa Guardiole dobil z 2:0.

Komentari

Vaš komentar