Pochettino se bo od PSG poslovil z zajetno odpravnino

Ligue 1 28. Jun 20228:55 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Annegret Hilse via Guliver

Nogometni trener Mauricio Pochettino zagotovo zapušča PSG, namesto njega pa bo francoske prvake vodil Christophe Galtier, poroča časnik La Parisien.

Galtier se v Pariz seli iz Nice in bo za PSG podpisal dveletni dogovor z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, trdijo pri francoskem časniku, kjer dodajajo, da bi morali novico pri PSG potrditi še danes.

Kot trdijo pri La Parisienu, bi do trenerske zamenjave verjetno prišlo že prej, če Pochettino ne bi zahteval visoke odpravnine, od katere ni hotel odstopiti. Ker ima Argentinec pogodbo s francoskimi prvaki sklenjeno do leta 2023, naj bi mu pripadlo kar 15 milijonov evrov, še dodatnih pet milijonov pa bo moral PSG odšteti za prihod Galtierja.

Pochettino je sicer k francoskemu velikanu prišel pred letom in pol ter zvezdniško moštvo vodil na 84 tekmah. V tem času je poleg domačega prvenstva osvojil tudi pokalno in superpokalno lovoriko, a razočaral v ligi prvakov ki mu je ni uspelo osvojiti, četudi je imel v moštvu Lionela Messija, Neymarja in Kyliana Mbappeja.