Taylor Swift para živce navijačem Lyona

Ligue 1 8. Dec 202311:10 0 komentarjev
FOTO: Profimedia; Montaža: Uroš Kokol

Francoski nogometni velikan Lyon je v prvi polovici sezone svoje navijače večinoma znal le razočarati. Sedemkratni državni prvak in dvakratni polfinalist lige prvakov je v Ligue 1 trenutno prikovan na dno.

Nogometaši Lyona so na 14 tekmah dosegli le eno zmago in če bi se sezona končala danes, bi se preselili v Ligue 2.

Po slovesu od Laurenta Blanca septembra in potem, ko je uprava prejšnji mesec vrata pokazala še Fabiu Grossu, dolžnost “gasilca” opravlja Pierre Sage. Najbolj goreči navijači kluba upajo, da bodo njihovi ljubljenci do maja prišli izven rdeče cone, ali pa vsaj na 16. mesto v osemnajstčlanski ligi, kar bi moštvu prineslo dodatne kvalifikacije za obstanek. A tu se pojavi težava.

Datum, ko je na sporedu domača tekma boja za ohranitev prvoligaškega statusa, sovpada s koncertom pop zvezdnice Taylor Swift. Ameriška pevka je na domu kluba Parc Olympique Lyonnais 2. in 3. junija razprodala dva koncerta, kar pomeni, da bi Alexandre Lacazette in druščina morali srečanje igrati na nevtralnem igrišču.

Ligue 1 in Lyon … bo romanca trajala le še v tej sezoni? FOTO: Profimedia

Glede na to, da povratno tekmo dodatnih kvalifikacij doma čisto vsakič igra ekipa Ligue 1, si bo Lyon torej v takšnem scenariju moral poiskati začasno domovanje. Lyon se je za koncert Swift prijavil zato, da poveča klubske prihodke, a si vodstvo takrat niti v sanjah ni predstavljalo, da se bo moštvo borilo za obstanek.

Za Lyon igrata tudi Hrvata Dejan Lovren in Duje Ćaleta-Car.

Kakšen zasuk! Tri leta nazaj so v ligi prvakov izločili Manchester City, dandanes so v “kleti” elitnega francoskega nogometa. Mimogrede: Lyon je v Ligue 2 nazadnje igral leta 1989, ko so tedaj v skupini B drugoligaškega tekmovanja osvojili prvo mesto in v dodatnih kvalifikacijah nato porazili Mulhouse.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!