Hrvaški fenomen: priljubljen v Beogradu in Atenah

Evroliga 8. Dec 20239:59 0 komentarjev

Madridski Real je z zmago pri Panathinaikosu v Atenah (90:78) okrepil vodilni položaj v evroligi. Posebne časti pa je bil ob tem v grški prestolnici deležen hrvaški reprezentant v dresu španskega velikana Mario Hezonja.

K novi zmagi Reala, že dvanajsti na trinajstih tekmah, je Mario Hezonja prispeval 19 točk, skok, dve asistenci in štiri pridobljene žoge, s čimer je bil na statistični lestvici igralec tekme. A ko je zapuščal dvorano OAKA, je bil deležen glasnih ovacij navijačev Panathinaikosa.

Košarkarska ljubezen ima svojo predzgodbo. Ko se je namreč leta 2021  hrvaški krilni košarkar vračal iz lige NBA v Evropo, je za dobre štiri mesece okrepil Panathinaikos. Z izjemno energijo je takoj osvojil srca zelenih navijačev. In čeprav je hitro zapustil Atene ter se preselil v Rusijo (Unics), Grki niso pozabili na skupne mesece.

29-letni Hezonja, ki se bo poleti v dresu hrvaške izbrane vrste na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju pomeril tudi s Slovenci, je sicer od lani član Reala. Ob tem pa je zanimivo, da je zelo dobro zapisan tudi v še enem navijaškem kotlu. Za ”svojega” ga imajo tudi navijači Partizana, pa čeprav ni nikoli igral za črno-bele Beograjčane. A dovolj je bilo, da je pred leti kot Hrvat govoril o tem, da je beograjska publika najboljša v Evropi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!