Ljubljanska Olimpija ima novega športnega direktorja

Nogomet 11. Avg 202219:26 > 19:27 0 komentarjev

V pisarnah ljubljanske Olimpije je te dni zelo živahno. Po velikem julijskem pretresu, ko so se klubske pisarne pravzaprav izpraznile, se zdaj kadrovska piramida postavlja na novo. Zmaji so danes javnosti predstavili ime novega športnega direktorja. To je postal Goran Boromisa.

Imenovanje Boromise na mesto športnega direktorja ni posebno presenečenje. Hrvat, ki je tesno povezan z vodstvom kluba, še posebej z direktorjem Igorjem Barišićem, je bil sprva v klub pripeljan del kot trener vratarjev v obdobju Dina Skendra, kasneje pa se je njegov status precej krepil.

V času, ko je bil trener zmajev Robert Prosinečki, je bil Boromisa zadolžen za vodenje mladinskega pogona, kasneje pa sta z Barišićem s spretnimi internimi manevri poskrbela, da sta klub zapustila tako Prosinečki kot tudi tedanji športni direktor Mladen Rudonja. Zdaj je torej Boromisa sam prevzel to vlogo pri ljubljanski Olimpiji, takoj na začetku mandata pa je potrdil, da se do konca prestopnega roka v zmajevem gnezdu še obetajo določene kadrovske spremembe.

Igor Barišić in Goran Boromisa sta bila glavna pobudnika tega, da sta morala klub zapustiti Mladen Rudonja in Robert Prosinečki.

“V naslednjih dneh bo prišlo do nekaj sprememb, odhodov in prihodov, vse v smeri, da sestavimo pravo ekipo. Danes Olimpijo zapušča Ivan Prtajin, ki odhaja v nemško tretjo ligo. Vse delam v komunikaciji z glavnim trenerjem, s katerim imava odličen odnos. Brez njegove privolitve bi bil denimo nesmisel pripeljati novega igralca v klub. Saj ima, če ga trener ne vidi v ekipi, klub dvojne stroške. Moja naloga je najti igralce takšnega profila, ki jih Riera potrebuje,” je v pogovoru za spletno stran kluba razmišljal novi športni direktor.

Klub je danes potrdil tudi, da se med trenerje v mladinskem pogonu Olimpije seli dolgoletni branilec zmajev Antonio Mlinar Delamea, ki bo deloval v selekciji U17.

Novi vodja kadrovanja v Olimpiji se je dotaknil tudi “smeri”, iz katere bodo v zmajevo gnezdo prihajale nove okrepitve: “Rad bi povedal, da smo letos želeli v Olimpijo zvabiti še več slovenskih nogometašev, ampak smo naleteli na odpor agentov in nezaupanje, saj se je okoli kluba v preteklem obdobju ustvarilo negativno ozračje. Začeli smo podrobneje spremljati lige in tržišča, ki so primerna za nas kot so francoska, portugalska, nizozemska in nemška druga liga, saj tam dobimo primerne fante, ki so kvalitetni in si res želijo priti v Ljubljano. Spremljamo pa še vedno tudi sosednje države.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!