Ljubljanski nogometni osmoljenec desetletja

Nogomet 20. Maj 202110:00 > 12:53

Nik Kapun za Olimpijo igra že desetletje, v katerem je imel veliko nesreče s poškodbami. V sredo je proti sežanskemu Taboru zabil prvi gol po skoraj treh letih in kazalo je, da bo to zanj srečen večer. Potem je doživel novo razočaranje. Olimpija je izgubila z 1:2 in ostala brez naslova državnega prvaka.

“Res ne vem. Težko kaj povem. Nimam odgovora,” je po četrtem porazu na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah, v katerih je Olimpija osvojila le dve točki, brez besed ostal Nik Kapun.

Deloval je povsem potrto, govoril je tiho in dal vedeti, da trpi. Če kdo, potem to, kaj pomeni trpeti, na žalost ve on. V zadnjih petih letih je preživljal kalvarijo s poškodbami.

Član Olimpije, h kateri je prišel iz Interblocka, je že desetletje. Igral je za njene mladinske selekcije in v sezoni 2011/12, z 18 leti, dočakal debi med člani. Z njimi je ostal do danes, medtem pa doživel marsikaj. Tudi dva prvenstvena naslova in pokalno lovoriko, a na žalost tudi marsikaj slabega.

V sezoni 2015/06, prvi pod vodstvom Milana Mandarića, je bil ob takratnem soigralcu in vrstniku Mihi Zajcu eden najbolj opaznih mladih nogometašev v ligi.

Zajc se je medtem uveljavil v reprezentanci, za njim je bogat prestop v Galatasaray in prek 50 tekem v prvi italijanski ligi.

Nadarjeni, a danes že 27-letni Kapun, je še vedno pri Olimpiji, za njim pa je kopica poškodb.

Leta 2016 je moral zaradi poškodbe počivati sedem mesecev, med decembrom 2018 in majem 2020 pa kar leto in pol, če omenimo le najhujše.

Hujše poškodbe Nika Kapuna:

– december 2018 – maj 2020 (525 dni).

– april 2017 – junij 2017 (33 dni).

– september 2016 – april 2017 (208 dni).

Ko je v sredo zvečer v 27. minuti ene najpomembnejših tekem sezone zadel za vodstvo Olimpije, ga verjetno ni bilo navijača, ki vsaj malo pozna njegovo zgodbo, in mu veselja ne bi privoščil. Verjetno so zaploskali celo ljudje iz Sežane ali pa, če hočete, iz Maribora in Murske Sobote.

Toda že dobro uro pozneje se je izkazalo, da ta zadetek ne pomeni nič, sam pa je doživel še eno veliko razočaranje. Ko je po tekmi poklapan prikorakal pred novinarje in sedel za mikrofon, tega ni hotel in niti ni mogel skriti.

V dresu Olimpije je debitiral na večnem derbiju v Mariboru 20. oktobra 2012.

“Ta gol mi trenutno ne pomeni nič. Mogoče bo jutri drugače. Po res dolgem času sem dosegel zadetek. Morda je to dokaz, da se vračam in prihajam k sebi, ampak danes … Danes mi ta zadetek ne pomeni prav nič,” je povedal ljubljanski vezist.

“Konec je. Nimamo več možnosti. Tekmo smo želeli zmagati. Dobro smo začeli, ampak na koncu se je vse obrnilo proti nam. Izgubili smo. Nimam besed. Zelo smo razočarani,” je tiho govoril Kapun. Tudi v garderobi je bilo po tekmi podobno, je povedal.

“Tišina. Vsi smo bili razočarani. Ne moremo verjeti, kako se je na zadnjih tekmah vse obrnilo proti nam. Moramo prespati. Jutri je nov dan. Treba se bo usesti in se pogovoriti,” je povedal vezist, ki je kot Ljubljančan razočaran še bolj.

Nogometaši Olimpije so bili po koncu tekme kljub novemu spodrsljaju deležni podpore navijačev.

Vsaj kanček pozitivnega so po koncu tekme prinesli navijači. Spodbuda, za katero so poskrbeli Green Dragons, veliko pomeni tudi Kapunu.

“Super. V takšnih trenutkih je lepo, če imaš podporo. Pokazali so, da so super. Odlično je bilo igrati ob njihovi podpori. Prinesli so dobro energijo. Samo zmagati bi morali. Žal se ni izšlo,” je povedal nogometaš, za katerim je že 167 tekem v dresu Olimpije. Pred njim pa kljub velikemu prvenstvenemu razočaranju še en velik cilj.

Finale pokala proti Celju v Kopru prihodnji teden in priložnost, da po dveh prvenstvenih in eni pokalni lovoriki z Olimpijo osvoji še eno. “Moramo napeti vse moči in v Koper oditi po saj vemo, kaj,” je zaključil razočarani Kapun.

Komentari

Vaš komentar