Trener Olimpije prevzel odgovornost in se zahvalil navijačem

Nogomet 20. Maj 20210:23 > 9:02
Veliko razočaranje nogometašev Olimpije po porazu, s katerim so izpadli iz boja za naslov.

"Glavni krivec za neuspeh sem jaz," je po šesti prvenstveni tekmi v nizu brez zmage in četrtem porazu povedal Goran Stanković, ki je po "ničli" proti sežanskemu Taboru z Olimpijo krog pred koncem ostal brez možnosti za naslov prvaka.

Še nedolgo nazaj je bila Olimpija čvrsto na vrhu prvenstvene lestvice in na dobri poti, da osvoji naslov državnega prvaka, potem pa je zapadla v krizo. V naslednjih petih tekmah je osvojila le dve točki in zdrsnila na drugo mesto.

Tokrat je kazalo, da bo le prišla do zmage, vse do 79. minute je vodila z 1:0, potem pa je prejela prvi zadetek, ki bi, če bi rezultat ostal nespremenjen, pomenil, da bi morala za naslov Olimpija v zadnjem krogu ob zmagi proti Bravu Mura v Ljudskem vrtu premagati Maribor.

Toda potem so gostje tik pred koncem tekme, v 95. minuti, zadeli še drugič in jasno je bilo, da prvenstvene lovorike v Ljubljano letos zagotovo ne bo.

Takoj po tekmi so bili nogometaši Olimpije, ki jih prihodnji teden čaka finale pokala proti Celju v Kopru, deležni nevsakdanjega in zanje prijetnega presenečenja. Namesto graje so jim najglasnejši navijači, člani organizirane navijaške skupine Green Dragons, namenili spodbudo.

To je nogometaše v zelenih dresih zagotovo dvignilo, a razočaranja ni moglo odpraviti. Ne pri njih in še manj pri trenerju, ki je na novinarsko konferenco takoj po tekmi prikorakal vidno razočaran in poklapan. O čem je govoril?

Goran Stanković je bil na prvih desetih tekmah v vlogi trenerja Olimpije neporažen. Potem je v osmih tekmah doživel štiri poraze.

O tekmi:

“Mešani občutki. Bilo je težko, na koncu pa se ni izšlo po naših željah. Mislim pa, da smo naslov izgubili že na prejšnjih tekmah.”

O dveh prejetih golih v zaključku tekme:

“Malce smo padli kondicijsko. Pred tem smo imeli nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Želeli smo zabiti drugi gol. Potem se nam je zgodila nezbranost in ponovilo se je staro pravilo. Če ga ne daš, ga dobiš.”

O tem, zakaj je Olimpija na koncu krenila na glavo v napad:

“Skušali smo zabiti gol za zmago. Imeli smo tekmo pod kontrolo, prihajali v priložnosti, a … Ne vem. Zgodil se nam je mrk. Ni se nam izšlo.”

O napakah v obrambi:

“Strinjam se, da je težko biti prvak ob takšnih napakah, ampak … Ne bi se rad ponavljal, toda v tej sezoni smo imeli res veliko težav. Nabirali smo se, pomladili ekipo in jo poslovenili. Bili smo v igri za naslov do danes. Žal mi je, da smo zafrknili na prejšnjih tekmah in se pač ni izšlo. Danes nam je tekla voda v grlo. Res smo si želeli zmagati …”

O besedah fantom po tekmi v garderobi:

“Nisem še bil v garderobi. S fanti sem se videl po tekmi, ampak sem jih pustil na miru. Tako kot vedno. Ne hodim v garderobo.”

O pozitivnem odzivu navijačev po koncu tekme:

“Hvala jim, da so nas podprli. Zelo mi je žal, da jih nismo osrečili. Da jim na igrišču nismo dali tega, kar so si zaslužili.”

O finalu pokala:

“Olimpija mora vedno zmagati.”

O nizu šestih tekem brez zmage:

“Glavni krivec sem jaz. Ko ne gre, je vedno kriv trener. To je normalno. Fantje so imeli nihanja, ampak danes so si res želeli. Žal mi je fantov. Želeli smo si doživljati lepe trenutke.”

O tem, da je Djordje Ivanović tekmo začel na klopi:

“To je bila taktična odločitev. Imamo tudi druge fante. Ritem je zgoščen. Treba je taktizirati.”

O nedavnih javnih kritikah Milana Mandarića:

“Povsem normalno. Ne bom rekel, da je kritika predsednika dobrodošla, ampak je pa res, da smo si jo zaslužili. Z njegovimi besedami ni nič narobe. Normalno je, da te grajajo, ko ti ne gre in ko ne narediš tega, kar smo si zamislili.”

O tem, kako dvigniti ekipo pred finalom pokala:

“Treba se bo pogovoriti in iz njih izvleči maksimum.”

Komentari

Vaš komentar