Lovren: Hrvaška lahko pride do naslova

Euro 11. Jun 202114:00 0 komentarjev
Dejan Lovren Griezmann
AP Photo/Francois Mori

"Anglija ima neverjetno nadarjene igralce. Ko pogledate, kdo je v tej ekipi in v kakšni formi so, potem je to res zastrašujoča ekipa," je pred začetkom Eura dejal izkušeni hrvaški reprezentant Dejan Lovren.

Hrvati bodo boje na evropskem prvenstvu odprli na kultnem Wembleyju proti Angliji. “Vesel sem, ker je Hrvaška v senci velikih favoritov in na nas nihče ne računa. V takšnem položaju smo najboljši. Vse bo odvisno od malenkosti, kot je to bilo na svetovnem prvenstvu 2018. Pomembno bo, kakšna bo atomsfera, kako boš preživel prvo tekmo in drugo, toda težko je to predpostaviti. Mi želimo samo uživati v dejstvu, da smo v reprezentaci in bomo vieeli, kam nas bo to pripeljalo,” je dejal Dejan Lovren v pogovoru za angleške medije in odgovoril na vprašanje, ali lahko Hrvašk osvoji naslov evropskega prvaka.

Seveda, da lahko. Imamo veliko izkušenj in vemo, kaj moramo narediti, da pridemo do finala in kakšen je občutek igrati v finalu. Zelo smo spremenili ekipo, toda mladi igralci vedo, kaj pomeni igrati za Hrvaško in da ničesar ne bodo dosegli, če ne bodo dali absolutno vse od sebe,” je odgovoril izkušeni branilec.

Angleži so, tako kot Hrvati, v krogu ekip, ki jih strokovnjaki uvrščajo v širši krog favoritov. “Anglija ima neverjetno nadarjene igralce. Ko pogledate, kdo je v tej ekipi in v kakšni formi so, potem je to res zastrašujoča ekipa, Toda ne pozabite, da ima Hrvaška velike igralce, za katerimi je prav tako odlična sezona. Mislim, da je to individualno najboljša sezona naših reprzentantov, saj so veliko osvojili,” je dodal Lovren.

Hrvate po Angleži čakajo še Škot in Čehi. “Škoti so nam zelo podobni, ker igrajo s srcem. Tudi, ko jim ne gre, oni dajo od see 100 odstotkov in pustijo srce na igrišču. Škotska je res zelo dobra ekipa,” je dodal nekdanji branilec Liverpoola.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!