Luka Elsner popeljal Le Havre med francosko elito (VIDEO)

Ligue 1 3. Jun 20238:11 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenskemu nogometnemu trenerju Luki Elsnerju se je po petkovi zmagi proti Dijonu z Le Havrejem uspelo prebiti v prvo francosko ligo.

Le Havre je do zgodovinskega uspeha prišel pred domačimi gledalci, potem ko je edini zadetek na tekmi že v enajsti minuti dosegel Josue Casimir. V nadaljevanju se je zasedba Luke Elsnerja uspešno ubranila in zadržala vodstvo ter se prvič po 15 letih razveselila vrnitve med francosko elito. Proslavljanje naslova je sicer zaznamoval tudi vdor navijačev na igrišče ob koncu tekme.

“To je vrhunec vsega truda in trenutkov, ki sem jih preživel s to skupino igralcev. Sem izredno ponosen, da sem del tega kluba in da sem preživel to dogodivščino z igralci, osebjem in vsemi tistimi, ki so vsak dan garali, da bi se uvrstili v prvo francosko ligo. Danes smo v ekstazi. Mislim, da smo s fanti ustvarili vez za vse življenje,” veselja ni skrival nekdanji trener Domžal in Olimpije.

Le Havre je v letošnji sezoni vpisali 20 zmag, 15 remijev in le tri poraze ter vknjižil 75 točk oziroma tri več kot drugouvrščeni Metz. Da je bila letošnja sezona za moštvo slovenskega trenerja resnično nepozabna in prelomna, potrjuje tudi izenačitev 68 let starega državnega rekorda Sedana, saj so Normandijci nanizali kar 32 tekem brez poraza.

Standings provided by Sofascore