Đoković govoril o bogu in angelih, nato pa se je od srca nasmejal (VIDEO)

ATP 2. Jun 202321:32 0 komentarjev
Novak Đoković
Foto: Sportklub

Srbskega asa Novaka Đokovića je po uvrstitvi v osmine finala OP Francija pričakalo prav posebno presenčenje, ki ga je nasmejal do srca.

Đoković je na dvoboju proti Špancu Alejandru Davidoviču Fokinu trpel. Prva dva niza, ki ju je s 7:6 dobil Srb, sta igrala kar tri ure, ko je Đoković zahteval zdravniški odmor. Občinstvo na igrišču Philippe Chatrier ga nagradilo z negodovanjem in žvižgi, kar je izkušenega Srba pričakovano le podžgalo, tako da je tretji niz sebi v prid obrnil s 6:2 in končal tekmo.

“Bilo je izjemno težko. Ne spomnim se, kdaj sem dva niza igral tri ure, morda proti Nadalu. Na koncu sem zelo vesel, da sem dvoboj dobil v treh nizih. Moram biti pošten, ta dvoboj bi lahko šel na štiri nize,” je dejal Đoković in komentiral svoje težave s poškodbo.

“Imamo premalo časa, da bi naštevali vse poškodbe, seznam je predolg. A še vedno lahko igram. Včasih potrebuješ pomoč fizioterapevta, včasih pa pomoč boga in angelov. Resnica je, da se moje telo odziva drugače kot pred nekaj leti, moram se prilagoditi,” je po zmagi dejal Đoković.

Ekipa ga razume, novinarji pač …

Ko je že skoraj zapustil konferenčno dvorano, so ga srbski novinarji poklicali nazaj ter ga presenetili z nepričakovanim darilom.

Spomnimo. Đoković se je po dvoboju z Madžarom  Martonom Fucsovicsem hudoval, da ga njegova ekipa ne razume, ko zahteva, da mu prinesejo banano, datlje in vodo. “Res ne vem, kako me ne razumejo. Nič ne skrivamo, vedno se dogovorimo vnaprej, a nič. Prinesejo mi jabolko. Kakšno jabolko, človek? Nato najdem hruško v torbi, kot da se res nikjer ne da kupiti datljev. Zdaj na mene dajejo še neke magnete,” se je takrat šalil Đoković.

Srbski novinarji so stisko šampiona vzeli resno in ga po novi zmagi nad Špancem nagradili z vodo, bananami, datlji in magnetom Iron Mana. Đoković se je nasmejal od srca: “Carji ste, hvala vam.”