Malček iz Kiela šokiral veliki Bayern

Kiel
Stuart Franklin/Getty Images

Nogometaši drugoligaša Holstein Kiel so v rahlem sneženju in vetru poskrbeli za veliko presenečenje v drugem krogu nemškega pokalnega tekmovanja, potem ko so po streljanju najstrožjih kazni z 8:7 izločili Bayern.

Bayern je v 14. minuti povedel z zadetkom Serga Gnabryja, vendar so domači ob koncu prvega polčasa izenačili prek Fina Bartelsa. V 48. minuti je Leroy Sane zadel za novo vodstvo aktuanih evropskih prvakov, v zadnje četrt ure igre sta na igrišče prišla še Robert Lewandowski in Douglas Costa, toda Bayern ni uspel priti do tretjega zadetka, s katerim bi si zagotovil mirno končnico. Na drugi strani je kapetan Kiela Hauke Wahl v 95. minuti po predložku iz leve strani z ramenom izenačil na 2:2 in srečanje popeljal v podaljške.

Ker se v dodatnem času mreži nista več zatresli, so sledile enajstmetrovke. Sprva je bilo vseh deset strelcev natančnih, v šesti seriji pa je vratar Kiela Ioannis Gelios ubrnail strel Marca Roce, Bartels pa je ohranil mirno kri, premagal Manuela Neuerja (za Bavarce je vpisal 410. nastop, s čimer se je izenačil z Lotharjem Matthausom) in poskrbel za veliko presenečenje. Kiel v drugi Bundesligi trenutno zaseda tretje mesto.