Maribor zapušča še en nogometaš in odhaja k sosedom

Nogomet 24. Jun 20247:00 0 komentarjev
Mark Strajnar
Foto: Aleš Fevžer

V skladu z napovedmi tudi Mark Strajnar (začasno) zapušča Maribor. Mladi slovenski reprezentant pa vseeno ostaja v Prvi ligi Telemach. Leto dni bo kot posojen nogometaš vijolic igral v Murski Soboti.

Prestopni rok v NK Maribor je v polnem zamahu. Je pa res, da to za zdaj velja predvsem v rubriki odhodi. Potem ko so po izteku pogodbe Ljudski vrt zapustili Nemanja Mitrović, Aleks Pihler (včeraj je podpisal pogodbo s prvakom Bosne in Hercegovine Borcem iz Banjaluke), Marko Zalokar in Itsuki Urata, pogodba je prekinjena z Ishaqom Rafiujem, nove delodajalce pa iščeta tudi Marin Laušić in Erico Castro, bo v skladu s pričakovanji štajersko prestolnico zapustil tudi Mark Strajnar.

Toda odhod nekdanjega člana Domžal bo zgolj začasen. Mladi slovenski reprezentant bo namreč po naših informacijah v naslednji sezoni kot posojen nogometaš vijolic igral pri ‘sosedih’ Štajercev. Odhaja namreč v Muro. S tem bo Strajnar postal prva kadrovska poteza novega športnega direktorja Prekmurcev Agrona Šalje.

Mark Strajnar
Mark Strajnar. Foto: Profimedia

20-letnik je v Ljudski vrt sicer prišel pred lansko sezono iz Domžal, v lanski sezoni pa je skupno zbral 18 nastopov in dosegel tudi evropski zadetek proti turškemu velikanu Fenerbahčeju.

Trontelj v Ukrajino

Prva poletna okrepitev pa bo v Muri pospremljena tudi z odhodom. Žan Trontelj namreč po letu dni zapušča prekmursko ravnico in bo odslej nosil dres ukrajinske Zorye iz Luganska.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!