Mariboru se obeta odmeven prihod, ki bo zabolel navijače Olimpije

Bo Luka Menalo prišel v Maribor? FOTO: Aleš Fevžer.

Mariboru se obeta nova pošiljka nogometašev iz zagrebškega Dinama, ki si v svoje vrste še vedno nadvse želi zvabiti Žana Vipotnika. V paketu, ki ga za najboljšega strelca slovenske lige ponujajo hrvaški prvaki, je tudi nekdanji ljubljenec navijačev Olimpije.

Dinamo Zagreb je šel po naših informacijah spet v akcijo za Žana Vipotnika in zanj ponudil 3,5 milijona evrov, ob tem pa še dva nogometaša. Najbolj zanimiv med njimi je zagotovo Luka Menalo, ki je v sezoni 2019/20 navduševal v majici Olimpije, za katero je v 38 nastopih dosegel 12 golov in prispeval še osem asistenc.

26-letni krilni napadalec, ki je tudi občasni reprezentant Bosne in Hercegovine, je po odhodu iz Ljubljane sicer igral še za Rijeko in se poleti 2021 vrnil v Zagreb.

V tej sezoni je za Dinamo, s katerim ima sklenjeno dolgoročno pogodbo do leta 2026, v 26 nastopih v vseh tekmovanjih zabil dva gola in prispeval štiri asistence. Povečini je na igrišče vstopal s klopi.

Mario Ćuže (v rumenem). FOTO: Profimedia.

V ponudbi tudi Hrvat, ki blesti v bosanski ligi

Menalo bi v Maribor prišel kot del odškodnine za Vipotnika, na enak način pa Zagrebčani ponujajo še enega krilnega napadalca, in sicer 24-letnega Hrvata Maria Ćužeja, ki je v tej sezoni kot posojen član Dinama postal bosanski prvak z Zrinjskim iz Mostarja in zanj v 40 nastopih v vseh tekmovanjih zabil sedem golov, prispeval pa devet asistenc.

Ćuže, ki je produkt nogometne šole Dinama, je do zdaj za največji hrvaški nogometni klub sicer odigral vsega 15 tekem in dosegel dva gola, nastopal pa tudi za zagrebško Lokomotivo, Istro in ukrajinski Dnipro, za katerega je v prvi ukrajinski ligi odigral 26 tekem, zabil devet golov in prispeval štiri asistence. V prvi hrvaški ligi je odigral 36 tekem, dosegel devet golov in zbral pet asistenc.

Marko Tolić vedno vztraja pri tem, da ne bi ostal

Kot prvi igralec, ki jih je Dinamo v velikem poslu ponudil Mariboru, je bil zraven sicer vključen v tem kontekstu že večkrat omenjeni Marko Tolić, ki v Ljudskem vrtu kot posojen nogometaš Zagrebčanov že igra. Za Maribor je v tej sezoni v 34 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel 11 golov, zbral pa kar 14 asistenc.

Toda 26-letni ofenzivni hrvaški vezist, pri katerem ob morebitnem dokončnem odhodu v Maribor Dinamo zahteva tudi 50 odstotkov od nadaljnje prodaje, bojda še vedno vztraja pri tem, da v Sloveniji ne želi ostati. Po razpletu sobotnega finala slovenskega pokala v Celju, na katerem je postal tragičen junak večera, je takšna odločitev še toliko bolj razumljiva.

V vsakem primeru, s Tolićem ali brez, se zdi ponudba iz Zagreba takšna, da je, če res obstaja, v Mariboru skorajda ne bi mogli zavrniti.

Pred vrati tudi mladi defenzivni vezist

Pred vrati Maribora pa je že nekaj časa še en nogometaš Dinama, in sicer 20-letni hrvaški defenzivni vezist Fran Tomek, ki je bil v prvi polovici sezone posojen v hrvaško Gorico, a v tej sezoni zaradi zdravstvenih težav praktično ni igral.

Toda ta nekdanji član mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij bo prišel mimo omenjenega posla, kot prost igralec brez odškodnine, saj naj bi pogodbo z Dinamom kmalu prekinil.

Marko Šuler
Kaj pripravlja Marko Šuler? FOTO: Aleš Fevžer.

Kaj bo zvečer povedal Marko Šuler?

Skratka, pred Mariborčani je zanimiv poletni prestopni rok, v katerem se v Ljudskem vrtu obeta kar nekaj sprememb.

O tem bomo danes zagotovo povprašali tudi športnega direktorja Maribora Marka Šulerja, ki bo zvečer gostoval v naši oddaji Pod prečko na Sportklubu. Začne se ob 20. uri …