Riera odgovoril Šulerju: O tem človeku ne bom govoril

Nogomet 7. Maj 202311:00 2 komentarja
Albert Riera
FOTO: Aleš Fevžer

Trener Olimpije Albert Riera je po zmagi nad Mariborom in osvojitvi dvojne krone v ospredje postavil predvsem svoje nogometaše. O sojenju ni želel govoriti, o športnem direktorju Maribora Marku Šulerju še manj.

“Zelo sem vesel. V prvi vrsti zaradi fantov. V finalu se lahko zgodi marsikaj. Rezultat je najbolj pomemben, a je posledica tega, kar delaš od prve do zadnje minute. Kontrola tega, kako igra ekipa. Če delaš stvari, ki si jih načrtoval, si bližje zmagi. Razen teh zadnjih trenutkov sem zelo ponosen. Na vse, kar smo naredili. Veste, da obožujem moje igralce. Oni so zame vse, najpomembnejši. Brez njih nisem nič. Če ne napredujejo, nisem naredil nič. Zelo sem vesel, kako igrajo in se izboljšujejo,” je na začetku povedal Albert Riera, ki je v Celju še enkrat potrdil, da je nesporni kralj slovenske nogometne sezone 2022/23.

Hvalospevi na račun Marcela Ratnika

Čeprav trenerji ponavadi o posameznikih ne želijo govoriti, je Španec tokrat storil izjemo.

“Govoril bom o igralcu, ki je star 19 let, igra pa, kot da bi jih imel 25. Danes je igral, kot da bi bil star 30 let. Veste, o kom govorim. O Marcelu Ratniku. Igra dobro z žogo in brez nje. Vsi ste lahko ponosni na talent, ki ga ima. Rad bi, da ga podpirate. V nogometu so vzponi in padci. Igralci niso stroji. Sezona je dolga, pridejo tudi padci. On je lep primer tega, kako se dela,” je hvalil mladega Marcela Ratnika.

“Imeli smo tudi tekme, ki niso bile najboljše, ampak generalno gledano imam občutek, da smo boljši od nasprotnika. Komfortni smo z žogo. Olimpija je danes pokazala, da ji to uspeva. Še enkrat več,” je še dodal.

Albert Riera
Trener Olimpije v objemu svojih nogometašev. FOTO: Aleš Fevžer.

Marko Šuler? Najprej naj mi čestita

Potem je beseda nanesla na Marka Šulerja, ki je z novinarji govoril pred njim in bil ogorčen nad sojenjem na tekmi v Celju.

“O tem človeku ne bom govoril. Najprej mi mora čestitati. Meni osebno. Vseeno mi je, kaj govori. Lestvica kaže vse. Spet smo premagali Maribor. Z njim ne bom izgubljal časa,” je trener Olimpije zabrusil športnemu direktorju Maribora.

O sojenju ni želel govoriti. “Plačujejo me, da sem trener in ne ocenjevalec sodnikov. O tem ne morem govoriti. O nogometu lahko govorim 24 ur. Ali je bila enajstmetrovka ali ne, ne vem. Sicer pa si nisem želel, da bi zmagali po enajstmetrovkah. Smo ekipa, ki želi nasprotnika prisiliti v napake. Nekateri čakajo, da nasprotnik napako naredi sam. Veste, kdo je kdo. Na koncu smo zmagali mi,” je povedal Riera in med vrsticami še enkrat zbodel večnega tekmeca.

Albert Riera
FOTO: Aleš Fevžer.

Ponosen, da lahko v 20 sekundah razloži vse

Nekaj besed je namenil tudi igri. “V drugem polčasu smo igrali bolje in več tvegali. Ponosen sem, da lahko v 20 sekundah spremenimo način igre. Fantje so dobro opravili svoje delo. V drugem polčasu smo bili v igri veliko bolj sproščeni, bolje smo stali na igrišču. Videli smo bolj komfortno Olimpijo,” je dejal.

“Načrt je bil, da Marka Tolića in Žana Vipotnika držimo čim dlje od našega gola. O tem smo se pogovarjali med tednom. Nismo si želeli, da bi najboljši strelec lige žogo prejel blizu našega kazenskega prostora. Če bi jo, bi bilo to za nas zelo nevarno,” je nadaljeval trener, ki ima pogodbo z Olimpijo le še do konca sezone. Ali jo bo podaljšal in v Ljubljani napadel tudi Evropo, bomo izvedeli v naslednjih tednih …

Dogajanje na derbiju (video):

Gol Timija Maxa Elšnika:

Prekršek za enajstmetrovko Olimpije:

Gol Nemanje Mitrovića:

Gol Justasa Lasickasa:

Zapravljena enajstmetrovka Marka Tolića:

Prekršek za enajstmetrovko Maribora:

Rdeč karton za Martina Milca: