Messi bi lahko postal predsednik Argentine

Nogomet 28. Dec 202215:46
Foto: Guliverimage

Če bi kandidiral na volitvah, bi Lionel Messi zlahka opravil s konkurenti in postal predsednik Argentine, pravi javnomnenjska raziskava, ki so jo opravili pri tamkajšnji agenciji Giacobbe.

Lionel Messi je po odličnih nastopih na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Argentino popeljal do prvega naslova svetovnega prvaka po 36 letih čakanja, najbolj priljubljen Argentinec ta hip, zato ne presenečajo izsledki raziskave, ki so jo v teh dneh opravili pri javnomnenjski agenciji Giaccobe.

Kar 36,7 odstotka od 2.500 vprašanih bi volila kapetana argentinske nogometne reprezentance, če bi kandidiral na predsedniških volitvah. Na drugem mestu z 12 odstotki glasov močno zaostaja argentinski politik Javier Milei, medtem ko so jih preostali zbrali še manj. Najmanj, vsega 1,3 odstotka glasov, je prejel trenutni predsednik Albert Fernandez, ki v državi trenutno ni najbolj priljubljen. Argentina je trenutno namreč v hudi ekonomski krizi, tamkajšnja inflacija dosega rekordne vrednosti.

V Argentini, kjer je predsednik vodja države in vlade, bodo novega predsednika volili konec prihodnjega leta, in sicer 29. oktobra.