Mladenič, ki se dokazuje Mourinhu, osvojil prestižno lovoriko (VIDEO)

Nogomet 23. Avg 202313:49 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nogometaši Rome so zmagovalci italijanskega superpokala mladih ekip, ki se dokazujejo v tekmovanju, ki je po vsem svetu znano kot slovita primavera. Pomemben član šampionske ekipe je bil tudi nekdanji nogometaš Domžal Lovro Golič.

Italijanska epizoda Lovra Goliča iz meseca v mesec postaja vse uspešnejša. Potem ko se je lani poleti mladenič iz Savinjske doline iz Domžal preselil v večno mesto in oblekel dres Rome, je iz ekipe U-19 hitro napredoval v zasedbo primavere, njegov potencial pa je opazil tudi trener članske ekipe sinov volkulje. Sloviti Jose Mourinho je osrednjega branilca povabil na treninge prve ekipe, s katero trenira tudi v tem poletju.

Zgodbo velikega talenta slovenskega nogometa ste v zaključku lanske sezone lahko spoznali tudi v naši nogometni oddaji Pod prečko, tudi v novi pa gre članu slovenske reprezentance do 17 let, s katero je igral na minulem evropskem prvenstvu na Madžarskem, vse kot po maslu.

Zanimiva anekdota Lovra Goliča o srečanju z zvezdniki Rome

Pokalno lovoriko, ki jo je lani osvojil z Romo v selekciji primavere, je namreč Golič včeraj nadgradil še s superpokalno lovoriko. Rimljani so namreč v boju za prvi kos srebrnine v sezoni 2023/2024 premagali mladinske prvake iz Lecceja, slovenski mladenič pa je ob zmagi 1:0 začel tekmo v prvi postavi Rome. Edini zadetek na tekmi, ki si jo je v živo ogledalo več kot 6.500 gledalcev, je bil avtogol nogometašev Lecceja.

Lovro Golič (tretji z desne v zgornji vrsti) v šampionski postavi Rome. Foto: Profimedia

Vrhunci finala