Mladi Slovenci izgubili proti Azerbajdžanu

Nogomet 26. Mar 202319:14
Selektor mlade reprezentance Milenko Ačimović je z novimi pravili zagotovo zadovoljen. FOTO: Aleš Fevžer.

Mlada slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem na pripravah v turški Antalyi. Potem ko se je s Slovaško v sredo razšla brez zadetkov je tokrat izgubila proti Azerbajdžanu z 0:2.

Azerbajdžan je povedel po uspešno izvedeni enajstmetrovki v 28. minuti, ob koncu dvoboja pa so slovenski tekmeci v 90. minuti postavili končni izid.

Mladi reprezentanci Slovenije in Azerbajdžana sta se pred današnjim obračunom pomerili dvakrat, maja 2016 sta odigrali dve pripravljalni tekmi. Prvi dvoboj so z rezultatom 4:1 dobili Slovenci, na drugi tekmi pa so bili z 2:1 boljši Azerbajdžanci.

Izbranci selektorja Milenka Aćimovića bodo septembra začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2025. V primerjavi z zadnjo lansko reprezentančno akcijo je ekipa doživela nekaj sprememb.

Žan Vipotnik je bil po dobrih predstavah v dresu Maribora vpoklican v člansko selekcijo, Srđan Kuzmić in Mitja Ilenič pa sta bila vpoklicana v reprezentanco do 19 let za elitni krog kvalifikacij za EP. Zaradi poškodbe manjka tudi Nick Perc.

Del reprezentance do 21 so v Turčiji Martin Tuk (Sampdoria), Žan Luk Leban (Everton), Samo Pridgar (Maribor), Tjaš Begić (Vicenza), Tio Cipot (Spezia), Amir Feratović (Benfica), Martin Pečar (Austria Dunaj), Enrik Ostrc (Lommel), David Flakus Bosilj (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Mark Strajnar (Domžale), Jošt Pišek (Domžale), Emir Saitoski (Domžale), Aljaž Antolin (Maribor), Vid Koderman (Koper), Adrian Zeljković (Tabor Sežana), Žan Jevšenak (Benfica), Marcel Ratnik (Olimpija Ljubljana), Svit Sešlar (Olimpija Ljubljana), Marko Brest (Aluminij), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška) in Nejc Gradišar (Rogaška).

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje