Muller o devetem zaporednem naslovu: To je noro!

Nogomet 9. Maj 202112:23
getty
Muller

Bayern Munchen si je včeraj tudi že teoretično zagotovil 31. prvenstveno zvezdico. Bavarci so devetič zapored postali nemški prvaki.

Borussia Dortmund je včeraj s 3:2 premagala RB Leipzig in tako si je Bayern tudi že matematično zagotovil naslov. Bavarci so nato povsem sproščeno krenili v dvoboj z Borussio iz Monchengladbacha in ji natresli pol ducata zadetkov. Na Allianz Areni je bilo 6:0.

9 zaporednih naslovov, to je noro. Hvaležen in ponosen sem, da sem bil pri vseh teh uspehih zraven,” je dejal Thomas Muller, ki je že desetkrat osvojil Bundesligo, s čimer je skupaj z Davidom Alabo rekorder.

“To prikazuje razvoj kluba skozi leta. Vsak izmed nas je v zadnjih letih vložil ogromno truda. Vsi smo srečni, da je bil poplačan. Ko sem bil član Bayernove mladinske šole, si nisem predstavljal, da bom nekoč igral za prvo ekipo. Presrečen sem bil že zaradi dejstva, da sem prijateljem lahko priskrbel karte za tekme prve ekipe,” priznava napadalec Bayerna.

31-letnik je v tej sezoni v Bundesligi odigral 30 tekem, na katerih je dosegel 11 golov in dodal kar 19 asistenc. Sicer je Thomas Muller skupno za Bayern odigral 579 tekem v vseh tekmovanjih in dosegel 214 golov.

 

Komentari

Vaš komentar