Murin naslov zaradi smrti vratarjevega dedka še dragocenejši

Nogomet 19. Dec 202118:00 > 18:35 1 komentar
Foto: Jure Banfi

Na Sportklubovi spletni strani lahko danes preberete veliki intervju z Antejem Šimundžo, tvorcem velikih uspehov Mure v zadnjih sezonah. Strateg Prekmurcev je skozi pogovor razkril marsikaj zanimivega, med drugim tudi to, kako zahtevne so bile priprave na lansko odločilno tekmo za naslov, ko se je Mura v Ljudskem vrtu z zmago proti Mariboru (3:1) razveselila prve prvenstvene zvezdice. Še posebej zahtevno je bilo tisto obdobje za Matka Obradovića.

Tekma za naslov je en velik pokazatelj smeri naše poti, po kateri smo kot Mura hodili. Ko na tisti tekmi gledate izraze igralcev Mure. Totalno fokusirani. Morate se zavedati, da je na tisti dan Obradoviću umrl dedek, na katerega je bil zelo navezan. Ampak igralci so bili tako osredotočeni, da se je tudi to dalo na stran. Tudi on,” je v velikem intervjuju za Sportklub razkril Ante Šimundža.

Matko Obradović je bil v lanski sezoni najboljši vratar Prve lige Telemach in še kako zaslužen, da so na koncu črno-beli prvi prešli ciljno črto slovenskega nogometnega prvenstva. Ne znamo si niti predstavljati, kaj vse se je na tisti tekmi dogajalo v njem, ampak Dalmatinec je tudi na spektaklu ob koncu lanske sezone svoje delo opravil izvrstno.

Foto: Jure Banfi

Veliki intervju z Antejem Šimundžo:

Ante Šimundža: Tujina me zanima, Mura še ni dosegla vrha

Ante Šimundža: Želim postati selektor

Ante Šimundža odgovarja na Zahovićev izziv

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje