Najbolj dolgočasna ekipa na svetu izziva uvrstitev v La Ligo

Nogomet 15. Okt 20229:43 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Nogometni klub Burgos do letošnje sezone ni bil na radarju mednarodne nogometne javnosti. Letos so nogometaši tega moštva pravi hit družbenih omrežij. Zakaj? Ker so tako zelo dolgočasni. A po drugi strani tudi zelo uspešni.

Ljubitelji nogometa v Burgosu ob spremljanju svoje ekipe tu in tam verjetno malce zadremajo. V tej sezoni je njihova ekipa med špansko drugoligaško druščino namreč odigrala deset tekem, na katerih pa je padlo vsega šest zadetkov! Za več zadovoljstva navijačev skrbi dejstvo, da je vseh šest golov dosegla njihova ekipa, ki ima tako gol razliko 6:0.

Kar dve tretjini vseh zadetkov je klub s severa Španije dosegel na zadnjih dveh tekmah, ko je Burgos zaporedoma premagal Andorro (1:0) in Alaves (3:0). Po šestih osvojenih točkah se je ekipa na lestvici povzpela na visoko tretje mesto in bo jutri proti skromnemu Mirandesu naskakovala celo preboj na čelo lestvice španske druge lige.

Burgos je v svoji zgodovini le v enem obdobju igral med špansko nogometno elito. Ekipa iz prestolnice Kastilije je v La Ligi igrala tri sezone v začetku devetdesetih, nato pa je sledil finančni zlom kluba, ki je svojo pot začel v šesti španski ligi.

Pragmatičnost je dobila novo dimenzijo

Uspehe ekipe v zadnjih sezonah piše trener Julian Calero, ki pa ob zadnjih uspehih ostaja miren: “Veste, kako pravijo – več ljudi umre med spustom z Everesta kot med vzpenjanjem. Mi smo zdaj tik pod vrhom in paziti moramo, da ne pademo.”

Foto: Guliverimages

Nekdanjega pomočnika Julena Lopeteguija pri Portu in Fernanda Hierra pri španski reprezentanci sicer niti približno ne zanima “umiranje v nogometni lepoti”. Tako je njegova ekipa Andorro v zadnjem krogu premagala ob dejstvu, da je imela žogo v svoji posesti le 17 % igralnega časa!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!