Rusov v Katarju ne bo, a gostitelji so hvaležni Putinu

FIFA Svetovno Prvenstvo 14. Okt 202217:08 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Le še dober mesec dni nas loči do začetka največjega športnega dogodka v letošnjem letu - svetovnega prvenstva v nogometu. Gostil ga bo Katar, kjer pa zaradi znanih kazni ne bo Rusije. Kljub temu so Arabci hvaležni ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Po ruski invaziji na Ukrajino, ki traja že skoraj osem mesecev, so ruski športniki v številnih športih prejeli prepoved nastopanja s strani krovnih zvez. Nobena izjema ni niti nogomet, kjer sta bili Uefa in Fifa do Rusije brez milosti in sta jo izključila iz vseh reprezentančnih in klubskih tekmovanj pod njunim okriljem.

Ruska nogometna reprezentanca, za razliko od beloruske, tako ne bo smela nastopati v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, še prej pa bo izpustila svetovno prvenstvo 2022, ki bo v Katarju potekal od 21. novembra do 18. decembra.

Kljub temu so v Katarju zelo hvaležni ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu za vso pomoč, ki jo je Rusija namenila naslednjim gostiteljem mundiala. Katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani se je s Putinom v četrtek srečal v kazahstanskem Nur-Sultanu in ob tem izrazil zadovoljstvo ob dobrih meddržavnih odnosih.

“Po tem, ko je Rusija opravila odlično delo ob organizaciji svetovnega prvenstva 2018, so ruski prijatelji zagotovili veliko podpore Katarju, sploh v smislu organizacije in organizacijskega komiteja. Hvala vam za to, ponosni smo na ta odnos. To se bo nadaljevalo vse do konca SP. Zelo vesel sem, da se srečava, predsednik. Hvala še enkrat,” je dejal Al-Thani.

Putin pri komplimentih ni ostal dolžan in je odvrnil: “Naredili smo vse, da smo lahko izkušnje priprave svetovnega prvenstva prenesli naprej na Katarce. Prepričan sem, da bo to velika uspešnica.”

Katar bo sicer sploh prva arabska država, ki bo gostila nogometno svetovno prvenstvo. To je, zaradi geografske lege in visokih temperatur, tudi glavni razlog, da bo mundial prvič v zgodovini potekal v zimskem času na severni polobli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!