Namesto okrepitev Olimpija izgubila še enega nogometaša

Nogomet 4. Feb 20248:28 0 komentarjev
Zoran Zeljković
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije so včeraj na Kodeljevem opravili z generalko pred nadaljevanjem sezone Prve lige Telemach. Na Kodeljevem je zmaje z 1:0 premagal avstrijski Wolfsberger, po tekmi pa je črto pod zimske priprave potegnil trener zmajev Zoran Zeljković.

“V drugem delu sezone bo ekipa igrala na način, kot si sam želim. Ko sem prevzel ekipo, ni bilo dovolj časa za uigravanje, zdaj pa ni več izgovorov. S fanti smo skupaj že kar nekaj časa. Točno vedo, kaj morajo delati, in verjamem, da bomo v prvenstvu to tudi pokazali.”

To je glavno sporočilo trenerja ljubljanske Olimpije Zorana Zeljkovića pred začetkom pomladanskega slovenskega nogometnega plesa, ko bo zasedba zmajev na vrhu prvenstvene lestvice lovila 10 točk zaostanka za vodilnimi Celjani.

Zoran Zeljković prvič začenja tekmovalno obdobje kot trener Olimpije. Foto: Aleš Fevžer.

Čas bo pokazal, kaj in kako so delali

Čeprav na pripravljalnih tekmah rezultat ni najpomembnejši, je v prvenstvo vselej dobro vstopiti z zmago. Olimpiji na včerajšnji generalki z Wolfsbergerjem to ni uspelo (0:1), zmaji pa imajo zdaj še teden dni časa, da izpilijo zadnje detajle pred nadaljevanjem sezone.

“Zaključkov ne rad dajem, ker jih pokaže prvenstvo. Velikokrat sem doživel, da sem zmagal vse pripravljalne tekme, potem pa prvenstvo ni bilo uspešno. Čas bo pokazal, kaj in kako smo delali. Srčno upam, da smo nekatere stvari v igri nadgradili. Zavedamo pa se, da bomo morali biti na vsaki prihajajoči tekmi stoodstotni. Na generalki smo žal doživeli poraz, ampak verjamem, da bomo od tega nekaj odnesli in prvenstvo začeli tako, kot je treba,” obljublja strateg Ljubljančanov.

Olimpija bo v soboto, 10. februarja, v Stožicah otvorila drugi del sezone Prve lige Telemach. Obračun z Rogaško, ki se bo zaradi prenove reflektorjev na največjem stadionu v državi začel že ob 13.00, si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu.

Olimpija bo okrepitve iskala znotraj kadra

Čeprav si je pred odhodom na premor večkrat javno zaželel okrepitev, jih deset dni pred koncem zimskega premora Zoran Zeljković v svojem moštvu še ni dočakal. Oziroma je pozdravil le eno pravo, Antonia Marina, ki je prišel iz zagrebškega Dinama. Tako se je nekdanji trener Kopra posvetil predvsem dvigu forme novincev, ki so v klub prišli poleti, v pogovoru za klubsko spletno stran pa je malce obrnil ploščo, kar se tiče želja glede kadrovanja.

“Mislim, da imamo dovolj širine. Ne želim si veliko sprememb, kajti ekipa potrebuje stabilnost in čas. Če se ne motim, je poleti prišlo v klub kar 13 novih igralcev. Sedaj se fantje bolje poznajo, obenem so bolj uigrani. Verjamem v ta kader. Morda se bomo okrepili še z enim igralcem, ampak to bo morala biti prava okrepitev. V nasprotnem primeru bolje, da ne pripeljemo nikogar,” ocenjuje Zeljković.

Zoran Zeljković bo adute za drugi del sezone iskal znotraj obstoječega kadra. FOTO: Aleš Fevžer

Kako huda je poškodba Fadide?

Če kdaj, potem si tik pred začetkom novega tekmovalnega obdobja trenerji ne želijo poškodb svojih varovancev. A zdi se, da se bo moral Zoran Zeljković na uvodu v pomlad znajti brez Izraelca Saarja Fadide, ki se je poškodoval na obračunu z Wolfsbergerjem.

“Glede na igrišče si res nisem želel poškodb, vedeli smo, da bo zaradi podlage prisoten velik rizik. Upam, da se Saar Fadida na začetku drugega dela ni resno poškodoval. Zelenico je zapustil takoj po vstopu v igro. Jutri bo opravil ultrazvok, nato se bo natančno videlo. Raje počakajmo z napovedmi,” je zadevo pokomentiral trener Olimpije.

Saar Fadida je bi eden tistih, ki naj bi v drugem delu sezone pokazal še več kot jeseni. FOTO: Aleš Fevžer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!