Namesto Primoža Glihe sloviti Francoz

Nogomet 23. Feb. 202218:17 > 18:17
Delite:
Alain Giresse je novi selektor Kosova. FOTO: Guliverimages.

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Alain Giresse je novi selektor Kosova, je danes sporočila tamkajšnja nogometna zveza. Na tem mestu je zamenjal Švicarja Bernarda Challandesa, s katerim so se razšli oktobra lani. Novembra je kosovsko reprezentanco začasno na dveh prijateljskih tekmah sicer vodil Primož Gliha.

Alain Giresse, ki je kot igralec največji uspeh dosegel leta 1984 z naslovom evropskega prvaka s Francijo, je danes prevzel vodenje 109. ekipe Fifine lestvice.

“Počaščen sem, da sem lahko na tem mestu. V Toulousu imam veliko prijateljev s Kosova, dobro sem poznal tudi vašega Fadila Vokrrija, njegova smrt me je zelo prizadela. S Kosovom imam številne vezi in z veseljem sem sprejel povabilo zveze, da postanem selektor,” je za spletno stran kosovske nogometne zveze FKK dejal zdaj 69-letni Giresse. Pogodbo je sklenil do leta 2023.

Po igralski karieri, večino je preživel v dresu Bordeuaxa, kjer je s 181 goli na 593 tekmah še vedno najboljši strelec, je kot trener deloval pri Toulousu, pozneje pa je bil selektor afriških reprezentanc Gabona, Malija, Senegala in Tunizije.

Giresse se bo v novi vlogi prvič predstavil marca na prijateljskih tekmah s Švico in Burkino Faso.

Komentari

Vaš komentar