Naše južne sosede potopil nogometaš iz tretje lige (VIDEO)

Nogomet 26. Mar 20238:34
Foto: Profimedia

Hrvaška nogometna reprezentanca kvalifikacij za nastop na Euru 2024 ni začela po pričakovanjih. Varovanci Zlatka Dalića so na razprodanem Poljudu zgolj remizirali z Walesom (1:1), Britancem pa je točko v zadnji akciji tekme priboril nogometaš, ki se dokazuje daleč od velikih nogometnih odrov, na katerih igrajo veliki hrvaški zvezdniki.

Na uvodu novega ciklusa kvalifikacij, ki tokrat peljejo proti Euru 2024 v Nemčiji, je bila Hrvaška izbrana vrsta vseh 90 minut obračuna z Walesom bistveno boljši nasprotnik. A naši južni sosednje niso znali nadgraditi zadetka Andreja Kramarića, ki je “ognjene” na razprodanem Poljudu v vodstvo popeljal v 28. minuti srečanja.

Hrvati so v drugem polčasu zaigrali precej medlo, kazen je prišla v sodniškem dodatku tekme. “Bili smo pripravljeni na njihove prekinitve. Vedeli smo, da so ob metu iz avta bolj nevarni kot po podaji iz kota,” je po srečanju razmišljal hrvaški selektor Zlatko Dalić. A vse te priprave niso dosegle želenega učinka, ravno po metu iz avta so namreč gostje v 93. minut prišli do zadetka za izenačenje. Strelec? Doslej popolnoma anonimni Nathan Broadhead.

Gre za 24-letnega napadalca angleškega Ipswich Towna, s katerim se nekdanji mladinec Evertona, za katerega pa je v članski konkurenci odigral le eno tekmo, dokazuje v tretji angleški ligi oziroma tako imenovani “League One”. To je bil sploh prvi Broadheadov nastop v majici z rdečim valižanskim zmajem na prsih, v izbrano vrsto je bil sicer dvakrat vpoklican že lani, a je moral tako majski kot septembrski zbor izpustiti zaradi poškodbe.