Trenerska legenda se vrača v rokometno življenje

Rokomet 24. Sep 202310:34 0 komentarjev
Kasim Kamenica. Foto: Aleš Fevžer

Kasim Kamenica je ime, ki ga ljubiteljem rokometa ni potrebno posebej predstavljati. Legendarni trener iz Bosne in Hercegovine se vrača v šport, ki je zaznamoval njegovo življenje. Nekdanji slovenski selektor bo tudi v novi vlogi znova sodeloval s Slovencem.

Leta 2007 je slovenska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Nemčiji osvojila 10. mesto. To je bila do tistega trenutka najboljša uvrstitev Slovenije na zboru najboljših reprezentanc sveta.

Na klopi slovenske reprezentance je takrat prvič v zgodovini sedel tujec – Kasim Kamenica. Slednji je v svoji trenerski karieri vodil oba tedaj najboljša slovenska kluba Prule in Celje, še posebej velik pečat pa je pustil v ljubljanskem klubu, s katerim je leta 2001 osvojil tudi edini naslov Prul v slovenskem državnem prvenstvu in ekipo v naslednji sezoni senzacionalno odpeljal vse do polfinala elitne lige prvakov.

Foto: Profimedia

Danes 68-letni strokovnjak je velik pečat pustil praktično v vseh državah nekdanje Jugoslavije, bil pa je tudi eden od najzaslužnejših posameznikov, da je v zadnjem desetletju na hrvaškem zrasel vse bolj evropsko konkurenčen klub Nexe iz Našic. Slednjega od leta 2021 uspešno vodi nekdanji trener Celja in Gorenja Branko Tamše, ki bo imel odslej tudi pomoč Kamenice. Slednji se namreč v klub vrača v vlogi svetovalca.